Tendințe în manichiură pentru 2021. Ce culori se poartă?

Printre cele mai hot tendințe în manichiură se numără unghiile marmorate, cele cu sclipici, dar și unghiile naturale sau vopsite în roz ori roșu. Cele mai puțin dorite sunt unghiile verzi și galbene!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tendințe în manichiură pentru 2021 – pe Instagram sunt în vogă unghiile marmorate. Dar nici manichiura cu sclipici nu se lasă mai prejos. La fel cum unghiile naturale french style continuă să fie pe placul doamnelor și domnișoarelor.

Dar cum stă treaba în privința culorilor? După un an de pandemie și de cenușiu în jurul nostru, avem tendința să alegem culori cât mai puternice și vii, pentru a ne scoate din această stare negativă.

Iată care sunt cele mai noi tendințe în manichiură pentru 2021!

Tendințe în manichiură pentru 2021: modele și culori la modă

În topul tendințelor în manichiură realizat de OnBuy Body Care, cel mai căutat model de manichiură în 2021 va fi cel marmorat. Haștagul #marblenails are nu mai puțin de 1,8 milioane de rezultate la căutarea pe Instagram.

La mare distanță se află modelul Galaxy (cu aproape 250.000 de rezultate), ombre, animal print și stilul geometric.

În privința culorilor, noile tendințe în manichiură arată în felul următor: unghiile cu sclipici (peste 9 milioane de rezultate pe Instagram), unghiile naturale (5,5 milioane de rezultate), urmate de unghiile roz, roșii, french, negre, albe, albastre, verzi și galbene.

Atenție la manichiura cu gel!

Dacă optezi pentru manichiura la salon, fii cu băgare de seamă la respectarea măsurilor de igienă. Instrumentele utilizate pentru îndepărtarea gelului care nu sunt corect dezinfectate pot favoriza înmulțirea bacteriilor și apariția infecțiilor.

De asemenea, substanţele chimice de îndepărtare a gelului pot subţia unghia. Acetona, produs cosmetic folosit pentru îndepărtarea lacului de unghii, este de fapt un amestec de substanţe chimice care nu numai că ne scapă de culoarea de pe unghii, dar ne poate subţia şi îngălbeni unghia naturală şi poate provoca iritaţii ale pielii.

Atenție și la cuticule! Foarte multe femei îşi taie cuticulele incorect şi, mai ales, cu instrumente nepotrivite şi nesterilizate, ceea ce favorizează pătrunderea bacteriilor în corp. Atunci când îndepărtăm acea pieliţă, practic lăsăm unghia neprotejată şi riscăm infecţii bacteriene sau micotice. Cuticulele nu trebuie tăiate.

Dacă vrei totuşi să scapi de excesul de piele, împinge uşor cuticulele cu ajutorul unui beţişor de bambus şi al unei ape emoliente care le înmoaie şi te ajută să îndepărtezi mai uşor excesul, cu o forfecuţă sterilizată, fără să le agresezi. În niciun caz nu tăia cuticulele până la baza unghiei sau chiar şi mai profund.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân