Femeile se infometeaza de dragul modei

Multe femei aleg sa se infometeze pentru a achizitiona cat mai multe haine si accesorii.
  • Publicat:
Femeile se infometeaza de dragul modei
Femeile se infometeaza de dragul modei

Milioane de femei din intreaga lume prefera sa isi cheltuie banii pe haine, genti si pantofi de ultima fita, decat sa ii ”arunce” pe mancare. Disperate sa achizitioneze cat mai multe articole de fashion, victimele modei se bucura ca au gasit o metoda de a-si pastra masurile la standarde de top model: mai putina cheltuiala cu mancarea, bani in plus pentru accesorii la moda.

Potrivit unui studiu publicat in Daily Mail, 32% din populatia feminina a Marii Britanii sufera de “fashiorexia” – infometare cu scopul de a economisi bani pentru haine. In plus, jumatate dintre englezoaice cheltuie lunar mai multi bani pe haine si accesorii decat pe mancare.

Un alt sondaj arata ca pana la 28% dintre femeile tinere din intreaga lume sunt de parere ca in acest mod isi mentin silueta dorita. Nici romancele nu sunt ocolite de virusul modei. In ciuda faptului ca salariul mediu pe economie este de 1.550 lei, Romania a devenit piata de desfacere a unor branduri de lux din domeniul modei, precum Louis Vuitton (o geanta clasica se vinde la preturi incepand cu 1.750 lei), Roberto Cavalli, Balenciaga, Chloe etc.

Citeste si Cea mai fitoasa cura de slabire? Shoppingul!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Atractie dintr-o privire
Atractie dintr-o privire
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”