Extensiile de gene și îngrijirea lor corectă. Cum să reziste mai mult

Extensiile de gene pot afecta sănătatea ochilor, motiv pentru care este nevoie de o îngrijire corespunzătoare.
  • Publicat:
Extensiile de gene și îngrijirea lor corectă. Cum să reziste mai mult
Foto: shutterstock

Dacă iubești să te machiezi, dar pur și simplu urăști timpul pe care trebuie să-l petreci pentru a obține look-ul dorit, noroc că există extensiile de gene care imită produsele cosmetice pentru ochi și oferă efectul pe care îl putem obține din machiaj. Iar acesta este doar un exemplu. Mai putem vorbi și despre microblading, colorare permanentă a buzelor, a sprâncenelor, dar ne concentrăm atenția asupra extensiilor de gene.

Dacă nu ești încă familiarizată cu acest concept, află că extensiile de gene sunt extensii care oferă volum sau lungime genelor tale, se aplică fir cu fir sau smocuri și, în general, sunt realizate din fibre sintetice, blană de nurcă sau mătase. Pentru aplicarea lor se folosește o soluție de lipire semi-permanentă, iar efectul poate ține până la trei săptămâni, în funcție de cât de bine le îngrijești.

Este foarte importantă curățarea zilnică a acestora, în special pentru sănătatea ochilor, pentru a evita infecțiile și iritațiile care pot apărea în urma unei igiene necorespunzătoare, scrie Academia Americană de Oftalmologie (AAO).

De ce este important să curățăm extensiile de gene?

Extensiile de gene pot afecta sănătatea ochilor, motiv pentru care este nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Infecțiile pot apărea în urma unei igiene necorespunzătoare, iar primele semne ale infecției sunt ochi roșu și dureri. Mai mult, pleoapele se înroseșesc și ele și devin mai sensibile, iar acest aspect poate fi o reacție adversă la lipiciul folosit. Dacă te confrunți deja cu roșeață și disconfort fă o vizită la medicul oftalmolog pentru a-ți prescrie un tratament în funcție de problemele pe care le ai.

Cum să-ți cureți corect extensiile de gene

Imediat după aplicarea extensiilor de gene se recomandă evitarea contactului cu apa pentru 48 de ore astfel încât soluția de lipire să se solidifice, scrie AAO. Mai apoi, specialiștii recomandă curățarea extensiilor de gene de două-trei ori pe săptămână și de fiecare dată când aplici produse cosmetice.

  • Ai nevoie de o perie pentru gene și un gel de curățare potrivit. Evită produsele de curățare pe bază de ulei pentru că ele pot afecta lipiciul.
  • Udă genele cu apă, apoi aplică produsul de curățare cu ajutorul periei pentru gene. Ai grijă cum folosești produsul pentru a evita contactul cu ochii.
  • Folosește peria de gene și periază delicat de la rădăcină spre vârf, iar dacă ai prea mult timp la dispoziție le poți lăsa să se usuce natural.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân