Epilarea cu zahăr: beneficii pentru piele

Ai încercat, probabil, toate modalităţile de a scăpa de părul nedorit de pe corp. Iată o nouă metodă care este foarte blândă pentru piele, o metodă 100% naturală.
  • Publicat:
Epilarea cu zahăr: beneficii pentru piele

Cine nu îşi doreşte o piele fină, fără fire de păr? Noroc că sunt atâtea metode acum care îndepărtează părul nedorit: de la epilarea cu ceară, cea cu laser sau lumină intens pulsată până la creme depilatoare, epilatorul electric sau clasica lamă de ras.  Însă fiecare procedură are plusuri şi minusuri, de la confort, cât timp rămâne pielea aşa de fină, până la preţ, efecte secundare sau gradul de agresivitate asupra pielii. Urmând curentul natural, pe piaţa epilării a apărut şi o metodă total noninvazivă, naturală, care se pretează şi cu problem dermatologice. Despre beneficiile acestui tip de epilare am stat de vorbă cu Vita Costenciuc, specialist în tratamente corporale şi epilare. Iată câteva motive pentru care ar trebui, măcar, să încerci această metodă.

Epilarea cu zahăr: în ce constă procedura


Procedura este una simplă. Cosmeticiana îşi va pune mănuşile de unică folosinţă, va degresa pielea cu o loţiune, iar pe unele zone va aplica chiar şi pudră. Apoi, se va utiliza o minge din pastă de zahăr pentru a îndepărta firele de păr. “Este important să se ştie că pasta de zahăr este de unică folosinţă, deci va fi folosită doar o dată. Părul nedorit de pe corp este smuls în direcţia creşterii lui, ceea ce înseamnă că firul de păr nu se rupe şi se diminuează simţitor durerea”, spune Vita Costenciuc. La final, specialistul se va asigura că nu au rămas fire de păr nedorite pe corp şi va aplica o loţiune hidratantă şi calmantă.

Epilarea cu zahăr este indicată persoanelor cu afecţiuni dermatologice

Epilarea cu zahăr  se realizează cu o pastă de zahăr 100% organică şi hipoalergenic. “Această pastă este un produs 100% natural, conţine zahăr, apă si suc de lămâie, fiind recomandată în cazul pielii sensibile”, spune Vita Costenciuc. Ea consideră că este singurul produs permis în cazul persoanelor ce suferă de dermatite, psoriazis,  cât şi celor care suferă de varice. “ Pasta de zahăr se aplică, spre deosebire de ceară, la temperatura corpului şi, astfel, nu reprezintă niciun pericol pentru pielea ce prezintă aceste afecţiuni”, m-a lămurit Vita. Deoarece pasta de zahăr este hidrosolubilă, nu aderă la celulele vii,  deoarece este hidrosolubilă. Astfel, nu apare situaţia lezării pielii ca în cazul epilării cu ceară. “Ştim că atunci când aceasta este aplicată prea caldă, sau pe o piele deshidratată, apar acele porţiuni exfoliate care se înroşesc. După care pielea devine sensibilă la atingere, existând şi riscul pigmentării în situaţia expunerii la soare”, explică specialista în terapii corporale.

Firele de păr reapar mai greu

Dacă în cazul epilării cu ceară primele fire de păr apar după 4, 5 zile, în cazul epilării cu zahăr, acestea apar după aproximativ 2-3 săptămâni, în funcţie de zonă. După epilarea cu zahăr pielea se simte mult mai catifelată, nu rămâne lipicioasă.  După mai multe epilări, rădăcina firului de păr se slăbeşte, iar firele de păr devin mai subţiri şi numărul lor scade. În ceea ce priveşte costurile procedurii de epilare cu zahăr, acestea sunt puţin mai ridicate decât în cazul epilării cu ceară. Pe termen lung, însă, reprezintă o investiţie avantajoasă, deoarece intervalele la care se realizează epilarea cresc, ajungând chiar şi la două luni.

Epilarea cu zahăr:scade riscul de arsură sau iritaţii ale pielii

Pentru că pasta de zahăr este încălzită strict la o temperatură apropiată de temperatura corpului (37 °C), probabilitatea de arsură a pielii este exclusă. Clienţii cu piele sensibilă pot avea o roşeaţă uşoară, dar durează puţin timp, deoarece după procedură se aplică o cremă  calmantă specifică. “Mai mult, epilarea cu zahăr este o procedură mult mai igienică. Faptul că pasta are o concentraţie mare de zahăr împiedică răspândirea bacteriilor. După epilare, pasta utilizată este aruncată. În plus, se folosesc doar consumabile de unică folosinţă”, lămureşte specialistul în terapii corporale.

Epilarea cu zahăr: catifelează pielea

În timpul şedinţei de epilat cu zahăr se efectuează şi o exfoliere superficială a pielii în timpul căreia se îndepărtează particulele keratinizate (pielea uscată). După epilare, pielea este moale şi catifelată datorită faptului că, în timpul epilatului, pielea se hidratează.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Cum alegem corect fondul de ten
Cum alegem corect fondul de ten
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân