Epilarea braziliană: se poate face la menstruație?

Dacă ești la menstruație, asta nu te împiedică să ajungi la programarea pentru epilarea braziliană. Iată la ce să te aștepți.
  • Publicat:
Epilarea braziliană: se poate face la menstruație?
Foto: pixabay

Fiecare femeie s-a confruntat cel puțin o dată cu o situație în care menstruația să-i dea planurile peste cap, fie că este vorba de o vacanță, o prezentare la locul de muncă sau chiar o programare la epilarea braziliană. Dar ce facem în acest sens? Reprogramăm sau mergem totuși la salon?

Epilarea braziliană la menstruație

Chiar dacă optezi pentru o epilare pe linia bikinilor sau să scapi de tot părul pubian, menstruația nu ar trebui să te împiedice să faci asta, mai ales dacă nu ai probleme de piele. Poți purta un tampon sau o cupă menstruală în timpul epilării fără să te mai îngrijorezi.

Nu este indicat și nici igienic să folosești un absorbant în această situație pentru a nu te expune patogenilor. Mai mult, orice urmă de sânge pe piele poate afecta calitatea și eficiența pe care ceara o are în urma epilării.

Trebuie să ai în vedere însă faptul că este posibil ca epilarea braziliană în timpul menstruației să nu fie tocmai cea mai confortabilă, iar asta pentru că în acea perioadă pielea este mai sensibilă la durere din cauza fluctuațiilor hormonale. Mai mult, cercetările arată că multe femei sunt mai predispuse la dureri accentuate în timpul anumitor faze ale ciclului menstrual, atunci când nivelul de estrogen este scăzut, iar când nivelul de estrogen este crescut automat și toleranța la durere este mai mare. În urma unui studiu pe un eșantion de 20 de femei cu dureri cronice scăzute s-a descoperit că participantele au raportat o durere mai mare în timpul menstruației față de faza de ovulație, arunci când nivelul de estrogen este crescut.

Așadar, luând aceste detalii în calcul, esteticienii recomandă să aștepți până ce ajungi în această fază astfel încât experiența să fie mai confortabilă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Firele albe de păr: cum le ascundem?
Firele albe de păr: cum le ascundem?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân