Eliminarea firelor de păr nedorite cu lama de ras. Experții dezbat 10 mituri populare

Eliminarea firelor de păr cu lama de ras, cu ceară sau prin alte metode vine la pachet cu diferite zvonuri. Este timpul, însă, să nu mai credem în ele.
  • Publicat:
Eliminarea firelor de păr nedorite cu lama de ras. Experții dezbat 10 mituri populare
Eliminarea firelor de păr nedorite cu lama de ras. Experții despachetează 10 mituri populare sursa foto: shutterstock

Încă din antichitate, au fost găsite modalități de îndepărtare a părului care este considerat inestetic. S-ar putea să vă întrebați uneori dacă tacticile de îndepărtare a părului sunt cu adevărat eficiente sau dacă înrăutățesc lucrurile.

Indiferent de semnele de întrebare despre epilarea cu lama de ras, epilare cu ceară sau alte metode, experții demontează câteva mituri. Puteți obțineți, totodată, o serie de sfaturi bune care ar putea fi de folos pentru viitor.

  1. Eliminarea părului cu o lamă de ras face ca firele de păr să crească mai închise la culoare și mai groase

Deloc adevărat. Și dacă te gândești puțin, vei conștientiza de ce nu este adevărat. Dacă acest mit ar fi fost un adevăr, probabil că aceasta ar fi fost soluție pentru alopecie.

Potrivit specialiștilor, acesta este un mit care ar trebui să fie uitat. Când eliminați părul cu ajutorul lamei de ras, tot ceea ce faceți cu adevărat este doar să tundeți firele de păr nedorite. Lama nu afectează rădăcina firelor de păr sub nicio formă. Culoarea închisă și fire de păr groase sunt doar rezultate ale propriilor gene.

Lama de ras taie firul de păr la suprafața pielii și nu are niciun efect asupra foliculului de păr și, prin urmare, nu poate avea un efect asupra calității părului. Părul poate părea temporar mai gros atunci când crește, deoarece este scurt.

  1. Părul va crește mai rapid după eliminarea acestuia cu ajutorul lamei de ras

Acesta este, de fapt, un fel de adevăr. Dacă vă epilați cu ceară, îndepărtați întregul folicul de la rădăcină. Și durează ceva timp pentru ca firul de păr să ajungă la suprafața pielii odată ce începe să crească din nou. Odată ce recurgeți la o lamă de ras, pe de altă parte, regenerarea are un avans. Rezultatele epilării cu ajutorul lamei de ras pot dura două până la șapte zile, în funcție de persoană, iar epilarea cu ceară ar trebui să dureze între trei și șase săptămâni.

  1. Lama de ras provoacă apariția firelor de păr crescute sub piele

Există modalități de a preveni firele de păr încarnate dacă alegeți să vă îndepărtați firele de păr nedorite cu lama de ras. Folosirea unui exfoliant chimic pe piele înainte de folosirea lamei de ras poate elimina celulele moarte ale pielii, ceea ce ajută la prevenirea apariției firelor de păr de sub piele. Folosirea unei creme de ras sau a unui gel adecvat înainte și după bărbierit poate reduce, de asemenea, efectele negative, cum ar fi mâncărimea, arsurile, roșeața și firele de păr încarnate.

  1. Toate părțile corpului sunt create în mod egal

Nu este adevărat. Părul din zona subrațului și din zona bikinilor prezintă un nivel mai rapid de creștere, spre deosebire de părul facial, de pe picioare sau de pe brațe.

Știind acest lucru, epilarea cu ceară a subrațelor și a zonei bikinilor va fi mai benefică pentru a ține părul la distanță. După epilarea cu ceară, părul are o rată de creștere mai lentă decât dupâ epilarea cu lama de ras. Epilarea cu lama de ras este mai benefică pentru picioare și brațe, iar procedura cosmetică numită dermaplaning este cea mai eficientă pentru față.

  1. Epilarea cu ceară va duce, în timp, la rărirea părului

Este posibil ca în aceste vorbe să existe un adevăr. În timp, epilarea cu ceară poate duce la scăderea volumului de păr, în comparație cu epilarea cu lama de ras. După epilarea cu ceară, părul va începe să crească mai rar și mai lent. În orice caz, singura modalitate de a reduce permanent creșterea părului este prin laser sau electroliză.

  1. Retinoizii și epilarea cu ceară nu se combină

Acesta este un adevăr. Dacă sunteți sub tratament de retinoid, este important să nu-l mai folosiți cu cinci până la șapte zile înainte de epilarea cu ceară pentru a evita riscul de a smulge pielea împreună cu ceara. Retinoizii topici pot subția stratul exterior al pielii și îl fac mai sensibil la proceduri precum epilarea cu ceară. Totuși, puteți folosi epilarea cu ceară pe orice parte a corpului pe care nu aplicați retinoizi.

  1. Epilarea cu ceară este benefică pentru zonele mai sensibile

Adevărat. Epilarea cu ceară este cea mai bună pe zonele sensibile, cum ar fi linia bikinilor și axile, deoarece este mai precisă, reduce șansa de a irita pielea și este mai puțin probabil să ducă la fire de păr încarnate.

  1. Persoanele cu păr creț prezintă dificultăți în ceea ce privește epilarea

Da, este adevărat. Cei cu păr creț sunt mai predispuși să dezvolte foliculită, o afecțiune a pielii în care foliculii devin inflamați.

Părul creț crește din foliculii de păr curbați, așa că este acea formă curbată crește riscul ca părul să reintre în piele atunci când crește. Acest lucru tinde să se întâmple atunci când recurgeți la epilarea cu lama de ras. Acestă procedură de eliminare face ca părul să fie mai subțiat la capăt, ceea ce crește riscul ca părul să străpungă mai ușor pielea.

  1. Umflăturile cauzate în urma rasului sunt de netratat

Nu este adevărat. Pentru cei care sunt predispuși la umflături din cauza firele de păr încarnate și/sau foliculită, se recomandă folosirea unui tampon de exfoliere pentru a ajuta la prevenirea firelor de păr încarnate în timpul fazei de recreștere. De asemenea, exfolierea poate fi de mare ajutor. Cea mai bună modalitate de a preveni firele de păr încarnate este prin exfolierea zonei în prealabil pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii care duc la blocarea părului sub piele.

  1. Cât de mult păr corporal ai și unde îl ai fac parte din stilul tău personal

Categoric adevărat. Unora le displace părul corporal sau facial și doresc să-l îndepărteze, în timp ce alții îl iubesc. Când vine vorba de propriul corp, este important să-l respecți pe al tău, precum și pe cel al celor din jurul tău. Fiecare alege cum dorește să arate și la ce metode să recurgă în ceea ce privește îndepărtarea părului corporal.

Surse: huffpost.com, womensmuseum.wordpress.com, healthline.com, scientificamerican.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân