Dubla curățare a tenului: ce este și cum se face corect?

Dubla curățare, oricât de minuțios ar suna, este o metodă în doi pași prin care se îndepărtează machiajul în profunzime.
  • Publicat:
Dubla curățare a tenului: ce este și cum se face corect?
Foto: envato

După o zi lungă și încărcată, simți că nu mai ai energie nici să te demachiezi, dar știi deja că acest obicei ar avea efecte asupra tenului tău. Niciodată nu trebuie să adormi machiată, iar în acest sens poți lua în calcul dubla curățare a tenului, o metodă în doi pași pe care brandurile de cosmetice coreene le-a adoptat ani la rând. Probabil te întrebi ce înseamnă asta și cum se face corect.

Ce este dubla curățare a tenului?

Dubla curățare, oricât de minuțios ar suna, este o metodă în doi pași prin care se îndepărtează machiajul în profunzime, indiferent de cantitatea lui, deoarece este dizolvat fără scrub sau frecare. În loc să folosești doar șervețele demachiante pentru a îndepărta machiajul sau să te speli pe față așa cum ai fost învățată, dubla curățare presupune masarea feței cu un cleanser pe bază de ulei sau balsam pentru a dizolva machiajul. Odată ce machiajul este îndepărtat, spălatul feței va avea un efect eficient asupra curățării porilor.

Când ar trebui să-ți faci dublă curățare?

Poți face dublă curățare în fiecare zi, dar dacă este o zi în care nici măcar nu ai ieșit din casă și nu te-ai machiat, poți rămâne la rutina clasică de îngrijire și anume la spălarea feței.

Dacă ai aplicat orice produs de machiaj sau cremă cu factor de protecție, care tinde să formeze o peliculă pe ten, se recomandă dubla curățare pentru a te asigura că îndepărtezi toate impuritățile înainte de a-ți începe rutina de îngrijire.

Cum să faci dubla curățare a tenului?

Dubla curățare a tenului este un proces simplu care implică doar doi pași și două produse.

Pasul 1: Masează câteva pompițe de ulei de curățare sau o linguriță de balsam de curățare pe pielea uscată. Indiferent de produsul pe care-l alegi, asigură-te că-l ții la distanță de apă. Spre deosebire de clasica spălare a feței, care presupune să o faci pe pielea umedă, acestea două funcționează de minune pe tenul uscat. Masează produsele cu mișcări circulare și insistă în zonele în care ai foarte mult machiaj aplicat (pe ochi sau buze). După ce ai masat suficient, clătește bine fața.

Pasul 2: Următorul pas presupune spălarea tenului așa cum o faci în mod normal cu orice cleanser preferi. Din nou, folosește mișcări circulare și acordă atenție sporită zonelor pe care le-ai neglijat, precum linia părului, între sprâncene sau chiar pe sprâncene, acolo unde transpirația și celulele moarte rămân blocate și duc la apariția acneei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân