Diferența dintre implanturile mamare nontexturate (Motiva) și cele texturate

Diferența dintre implanturile mamare nontexturate (Motiva) și cele texturate

Mărirea sânilor cu implant mamar este una dintre cele mai populare intervenții estetice în rândul femeilor. Multe dintre acestea își doresc sâni mai mari, cu o formă mai armonioasă, care să le ajute să se simtă mai încrezătoare și mai confortabile în propriul corp. Pentru ca rezultatul să fie pe placul lor și satisfăcător din punct de vedere estetic, alegerea tipului potrivit de implant este absolut esențială.

Implanturile pot fi împărțite în mai multe categorii, în funcție de câteva criterii. Un astfel de criteriu foarte important, de care unele paciente poate nu sunt conștiente, este textura. Compania Motiva produce implanturi mamare non-texturate de foarte bună calitate, însă există și implanturi mamare texturate. Care este diferența dintre acestea și ce avantaje are fiecare? Pe care ar trebui să le alegi? Descoperă mai multe despre implanturile non-texturate și cele texturate în cele ce urmează.

Ce sunt implanturile mamare non-texturate (Motiva)?

Implanturile mamare non-texturate (Motiva) reprezintă o adevărată inovație pe piața implanturilor mamare. Acestea sunt umplute cu un gel siliconic de calitate și sunt acoperite de un alt strat de silicon cu o textură netedă, mai moale. Materialele sunt foarte durabile, așa că riscul de rupere este mai scăzut. În cazul în care are loc, totuși, o deteriorare, gelul siliconic din interior nu se va scurge.

Implanturile mamare Motiva sunt dispozitive avansate, care permit realizarea unor intervenții complexe și oferă rezultate extraordinare. Acestea prezintă o serie de avantaje comparativ cu alte tipuri de implanturi.

Avantajele implanturilor mamare Motiva

  • Calitatea gelului siliconic: Implanturile mamare Motiva au în interior un gel siliconic de înaltă calitate. Astfel, implanturile capătă o textură mai moale și mult mai naturală, asemănătoare cu țesutul mamar, așa că acestea nu se vor simți artificiale la atingere.
  • Varietatea formelor: Implanturile Motiva sunt disponibile în mai multe forme și modele. Pot fi rotunde, dar și ergonomice, pentru o senzație și un aspect perfect natural. Acestea din urmă reprezintă o altă inovație și se apropie mai mult de forma naturală a sânului în comparație cu cele anatomice.
  • Adaptabilitate: În general, implanturile non-texturate obișnuite prezintă un mic dezavantaj, și anume faptul că acestea se pot deplasa, iar forma sânului poate fi afectată. Însă acest lucru nu este valabil în cazul implanturilor Motiva. Ele își pot schimba poziția în funcție de așezarea corpului, exact cum o face și țesutul mamar, așa că vor arăta bine și în poziție verticală, și în cea orizontală.
  • Tehnologie avansată: O altă inovație extrem de importantă este prezența unui senzor în interiorul implantului. Acesta conține numeroase informații referitoare la modelul utilizat, date care pot fi de folos medicului în cazul unor investigații viitoare.

Ce sunt implanturile mamare texturate?

Implanturile mamare texturate conțin un gel siliconic de calitate (deși pot fi umplute și cu soluție salină, acestea se folosesc foarte rar) și sunt acoperite de o suprafață din silicon. Însă, textura acestora este neuniformă, prezentând o serie de mici neregularități. Aceste neregularități joacă un rol important în fixarea implanturilor în poziția corectă.

Avantajele implanturilor mamare texturate

Principalele avantaje ale acestor implanturi mamare sunt stabilitatea și durabilitatea. Suprafața texturată le permite să se fixeze mai bine de țesuturile înconjurătoare, reducând riscul de rotire și de deplasare. Fricțiunea dintre micile denivelări și țesuturile pacientei ajută la menținerea protezelor în poziția corectă. Forma implanturilor și poziționarea lor sunt esențiale pentru aspectul sânilor. Orice modificare a poziției implantului poate duce la probleme estetice, așa că un implant ferm reprezintă un avantaj major.

În plus, implanturile texturate sunt potrivite pentru pacientele care doresc o formă anatomică a sânilor. Datorită suprafeței texturate, aceste implanturi se așează mai bine și asigură un aspect natural.

Cum alegi implanturile mamare potrivite?

Implanturile mamare sunt dedicate în special măririi sânilor, dar pot fi utilizate și în alte intervenții estetice ale acestei zone. Ele pot fi necesare pentru reconstrucția mamară după mastectomie, pentru corectarea asimetriei mamare sau în anumite cazuri de ridicare a sânilor. Indiferent de procedura dorită, este esențial să alegi implantul potrivit.

Medicul specialist te poate ajuta să decizi asupra variantei cele mai potrivite pentru tine. Acesta va ține cont de dorințele tale referitoare la dimensiunea și forma implanturilor, dar și de forma corpului tău, pentru ca rezultatul final să fie unul satisfăcător din punct de vedere estetic. În funcție de aceste criterii, veți decide împreună asupra variantei ideale.

Atât implanturile mamare non-texturate, cât și cele texturate oferă rezultate naturale și plăcute din punct de vedere estetic. Înainte de a decide asupra unui tip, este important să mergi la o consultație la un chirurg estetician cu experiență. Acesta va ține cont de așteptările tale și îți va recomanda varianta care ți se potrivește cel mai bine, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai satisfăcător.

Dr. Radu Panțuru, despre mărirea sânilor:

Citește și: Implanturile mamare pot afecta alăptarea: adevăr sau minciună?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Radu Panțuru - Medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Dr. Radu Panțuru este medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul clinicii cu același nume. Membru ACPR( Asociației Chirurgilor Plasticieni din România) SRCE (Societatea Română de Chirurgie Estetică) GMC (General Medical Council UK) ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc