Ce se poate întâmpla cu pielea ta dacă îți masezi fața cu gheață în fiecare zi?

  • Publicat:
Ce se poate întâmpla cu pielea ta dacă îți masezi fața cu gheață în fiecare zi?

Dacă îți masezi tenul zilnic cu gheață vei observa efecte benefice asupra feței tale. Vei avea o piele mai strălucitoare, vei vedea o micșorare a cearcănelor și vei scăpa de aspectul uleios al tenului, spun specialiștii.

Gheața îți întinerește instant tenul! Iată explicația

Gheața nu este bună doar când este cald afară și vrem să ne delectăm cu o băutură răcoroasă. De fapt, se pare că este unul dintre cele mai eficiente tratamente cosmetice homemade și te poate ajuta să obții o piele catifelată și strălucitoare fără prea multe bătăi de cap.

Aplicarea cuburilor de gheață dimineața și/sau seara a devenit un ritual pentru ca tenul să arate mai bine. De pilda, utilizarea cuburilor de gheață este practicată cu regularitate de femeile din Coreea, renumite pentru ritualurile lor amănunțite de frumusețe.

Susținatorii tratamentelor cu cuburi de gheață le consideră utile pentru:

• reîmprospătarea feței
• combaterea formării ridurilor
• combaterea acneei și vindecarea petelor maronii
• stimularea circulației sanguine, oferind astfel pielii un aspect sănătos

De ce să îți masezi pielea cu gheață?

Masarea feței cu gheață face că vasele de sânge să se strângă și, la început, reduce fluxul sanguin către piele. Drept rezultat, corpul tău începe să facă să circule mai mult sânge către față și, că urmare, vei obține o strălucire cu aspect sănătos.

Mai mult, aplicarea (frecarea) unui cub de gheață peste crema sau serul tău va ajuta produsul să pătrundă mai adânc în piele. Atunci când capilarele de pe față se contractă, se creează un efect de tragere, ceea ce ajută pielea să absoarbă mai bine produsele.

De asemenea, un masaj blând cu ajutorul cuburilor de gheață poate face minuni pentru buzele tale crăpate. Gheața ajută la reducerea inflamației și poate netezi pielea de pe buze.

Citește și: Un truc de beauty din Islanda pentru o piele luminoasă | FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc