Descoperă 5 trucuri pentru un zâmbet sănătos!

Astăzi lăsăm grijile deoparte şi privim lumea cu mai mult entuziasm şi optimism pentru că sărbătorim Ziua Internaţională a Zâmbetului. Noi vrem să te vedem zâmbind în fiecare zi astfel că ţi-am pregătit 5 trucuri pentru un zâmbet sănătos, oferite de doctor Dr. Oleg Gorea medic primar somatolog în cadrul Dentland.
  • Publicat:
Descoperă 5 trucuri pentru un zâmbet sănătos!

Astăzi lăsăm grijile deoparte şi privim lumea cu mai mult entuziasm şi optimism pentru că sărbătorim Ziua Internaţională a Zâmbetului.

Celebrată în fiecare an în prima vineri din luna octombrie, această tradiţie veselă a fost inventată de Harvey Ball, creatorul celebrului “smiley face” atât de cunoscut în toată lumea ca simbol al veseliei. 

Acesta a decis că cel puţin o dată pe an să ne amintim cât de important este un zâmbet şi o faptă bună, iar această tradiţie se păstrează vie de 15 ani, pentru că fiecare dintre noi se bucură atunci când are un motiv în plus pentru a zâmbi din suflet.

Tu cât de des zâmbeşti?

Zâmbetul este unul dintre cele mai importante aspect ale comunicării non-verbale şi are un impact foarte mare asupra oamenilor din jurul tău dar şi asupra ta. Acest simplu gest este printre primele lucruri pe care le observăm atunci când cunoaştem oameni noi şi oferă celor din jur o stare de siguranţă, căldură şi confort.

Un zâmbet poate de asemenea să te relaxeze şi să îţi reducă nivelul de stres, pentru că simplul gest facial îi transmite semnale creierului că eşti fericit (chiar şi în momentele în care nu este aşa). În plus, un motiv bun pentru un zâmbet este că acesta duce de multe ori la o porţie bună de râs, şi cine nu se bucură de aşa ceva?

Noi vrem să te vedem zâmbind în fiecare zi astfel că ţi-am pregătit 5 trucuri pentru un zâmbet sănătos, oferite de doctor Dr. Oleg Gorea medic primar stomatolog în cadrul Dentland:

1. Ai grijă de igiena dentară:  este important să îţi îngrijeşti zâmbetul cu mare atenţie. Este recomandat să te speli pe dinţi cel puţin de două ori pe zi şi să foloseşti aţa dentară pentru a îndepărta orice rest de mâncare. Foloseşte o pasta de dinţi bună şi vorbeşte cu dentistul tău despre tehnica corectă de periaj dentar. Vei observa în scurt timp diferenţa!

2. Evită băuturile care pot păta dinţii: ca regulă generală, orice băutură care poate păta cămaşa ta preferată, poate păta şi dantura. Vinovaţii principali ar fi: cafeaua, ceaiul, vinul roşu, sucurile închise la culoare (fie ele acidulate sau nu). Acestea nu trebuiesc înlăturate complet, dar e bine să le consumi cu moderaţie pentru a te bucura în continuare de un zâmbet strălucitor.

3. Renunţă la fumat: dincolo de multele pericole pentru sănătate la care te supui atunci cand fumezi, fumul de la ţigări produce o colorare a dinţilor. Nicotina, cât şi alte substanţe din compoziţia acestora, vor cauza pete maronii pe suprafaţa dinţilor şi de asemenea vor reduce producţia de salivă (care acţionează ca un agent de curăţare natural)

4. Clateşte după ce mănânci: chiar şi atunci când iei o mică gustare, cu fructe şi legume, este bine să îţi clăteşti gura atunci când ai terminat de mâncat. Acest lucru este cu atât mai important atunci când gustarea a fost formată din fructe sau legume închise la culoare (cum sunt fructele de pădure, prunele, strugurii roşii etc.)

5. Nu îţi folosi dinţii decât pentru mâncat: chiar dacă pare un gest nevinovat, atunci când dechizi un ambalaj de plastic sau rupi o etichetă cu dinţii, presiunea pe care o pui asupra acestora este foarte mare şi poţi avea surpriza de a-ţi ciobi, crăpa sau chiar disloca un dinte, dacă acesta era deja slăbit. Mai bine foloseşti în continuare uneltele tradiţionale şi te bucuri de un zâmbet sănătos!

Acum tot ce rămâne de făcut este să sărbătoresti ziua zâmbetului aşa cum se cuvine: cu multă fericire alături de cei dragi! ZÂMBIŢI!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”