Dermatita seboreică scalp – cauze, complicații și tratamente Seboradin (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dermatita seboreică scalp – cauze, complicații și tratamente Seboradin (P)

Dermatita seboreică este o afecțiune care poate apărea atât în cazul bebelușilor, al adolescenților, dar și în cazul adulților. Aceasta se manifestă prin apariția unor inflamații la nivelul scalpului care sunt acoperite de scuame cu un aspect asemănător cu mătreața și provoacă mâncărime. Un lucru foarte important de reținut este că dermatita seboreică dispare foarte rar de la sine și poate recidiva foarte ușor, în cazul în care nu o tratezi corespunzător.

Dacă te confrunți cu această problemă și vrei să înțelegi mai bine care sunt cauzele, ce complicații pot apărea și ce tratamente Seboradin (https://www.seboradin.ro/) poți folosi chiar în confortul casei tale, te invităm să citești articolul următor.

Dermatita seboreică este extrem de răspândită în populația generală, fiind mai frecventă la bărbați și la persoanele cu exces de sebum. Deși tratamentul definitiv nu poate fi garantat, folosirea de produse dermatocosmetice special adaptate acestei patologii pot conferi o remisie de lungă durată și un aspect sănătos al scalpului și părului, a declarat dr. Iulia Panțuru, Medic Specialist Dermatolog.

Dermatita seboreică – Cauze

Până în prezent specialiștii nu au reușit să afle care sunt cauzele exacte ale apariției dermatitei seboreice, însă au stabilit o serie de factori care pot favoriza declanșarea acesteia. Prin urmare, pentru a evita o recidivă sau pentru a trata un ”episod”, trebuie să ai grijă la următoarele:

  • Încearcă să ții sub control stresul și oboseala;
  • Fă o investigație pentru a afla dacă este vorba de o infecție fungică;
  • Oferă o importanță mai mare alimentației, deoarece una dintre cauze poate fi o alimentație deficitară în minerale și vitamine;
  • Ai grijă ca sistemul tău imunitar să rămână în parametri optimi;
  • Fă o serie de analize pentru a depista posibile modificări hormonale;
  • Protejează-te de diferențele de temperatură;
  • Ai grijă ca loțiunile pe care le folosești să nu conțină alcool, deoarece acesta usucă pielea și favorizează apariția dermatitei seboreice.

Dermatita seboreică este adeseori întâlnită în cazul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni neurologie sau psihice, cum ar fi Parkinsonul, depresia sau epilepsia – dar și anumite medicamente pot reprezenta un factor declanșator.

Un alt aspect important este că dermatita seboreică nu este transmisibilă și poate apărea atât la femei, cât și la bărbați, dar afectează în special sexul masculin.

Dermatita Seboreică – Complicații

Atunci când alegi să urmezi un tratament pe cont propriu pot apărea complicații precum:

  • Apariția unor infecții fungice sau bacteriene în jurul zonelor afectate de dermatita seboreică;
  • Subțierea stratului pielii;
  • Căderea părului, atunci când dermatita seboreică este una severă.

De aceea este foarte important să ceri ajutorul unui medic dermatolog, atât pentru diagnosticare cât și pentru tratament. În funcție de starea pielii tale, acesta îți va recomanda un tratament personalizat format din tratamente dermatocosmetice sau medicamente antimicotice.

Tratamente Seboradin acasă pentru dermatita seboreică – 96% eficiență

Seboradin vine în ajutorul tău prin tratamente dermatocosmetice special create pentru combaterea dermatitei seboreice.

Mai exact, gama Seboradin Oily, care conține șampon, loțiune, balsam și fiole serum. În funcție de starea scalpului, poți folosi întreaga gamă sau parțial. Produsele conțin extract de ridiche neagră, uleiuri esențiale, un complex de vitamine B și extracte naturale din plante.

Pentru rezultate optime, șamponul se aplică pe scalp de două ori – adică șamponezi, lași să acționeze 5 minute, clătești și speli din nou. Loțiunea și serumul se aplică între șamponări, pe scalpul nespălat, seara. Se aplică pe cărări, se masează blând, apoi se lasă să se absoarbă.

Dermatita seboreică este o afecțiune ale cărei cauze nu au fost încă stabilite precis, însă nu este cazul să te impacientezi, deoarece utilizarea tratamentului Seboradin Oily – timp de 6 săptămâni – reduce simptomele cu o eficiență de 96%, conform cercetărilor**.

Produsele Seboradin se găsesc în marile lanțuri de farmacii la raft, dar și online https://www.minifarmonline.ro/descopera-seboradin/.

*Îngrijirea eficientă a părului și a scalpului (dermatită seboreică, psoriazis, mătreață) – evaluarea utilizării regulate a tratamentului Seboradin OILY HAIR timp de 6 săptămâni.

**Test de autoevaluare a eficienței tratamentului sub control dermatologic. Eficiența tratamentului a fost confirmată de un laborator de cercetare independent, specializat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Iulia Panțuru - Medic specialist dermatolog
Dr. Iulia Panțuru este medic specialist Dermatologie și Estetică medicală în cadrul Clinicii MEDIUM. Experiență profesională 1 Dec 15 – Prezent Medic specialist Dermato-venerologie, Estetică Medicală Clinică Medicum, București (România) 1 Oct 15 – Prezent Doctorand în Medicină ...
citește mai mult
Redactia CSID - Medic specialist dermatolog
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân