De ce nu e bine să-ți smulgi firele albe de păr?

Iată de ce nu este bine să smulgi firele albe de păr. Poți produce traumatisme neașteptate la nivelul foliculilor.
  • Publicat:
De ce nu e bine să-ți smulgi firele albe de păr?
Foto: shutterstock

Apariția firelor albe este inevitabilă. Aceste schimbări sunt complet normale și naturale, dar în momentul în care vezi primul fir de păr alb ai tendința să îl smulgi imediat. Multe persoane cred că dacă își smulg un fir alb de păr vor apărea mai multe în loc, dar adevărul este că firele de păr devin albe în momentul în care foliculii de păr mor. Iată de ce nu este bine să smulgi firele albe de păr.

Nu există niciun beneficiu să faci acest lucru, ba chiar poți produce daune podoabei capilare. Per folicul crește un singur fir de păr. Atunci când acestea încărunțesc, înseamnă că celulele pigmentare din foliculul de păr au murit. Cu alte cuvinte, atunci când smulgi un fir de păr alb, altul va apărea în locul lui. Așadar, tot ce faci este să întârzii inevitabilul.

Pe termen lung faci mai mult rău decât bine, pentru că traumatizezi foliculul de păr și astfel ajungi în punctul în care să nu mai crească niciun fir de păr. Mai mult, în urma acestui proces pot apărea traume la nivelul scalpului, infecții, cicatrici sau chiar porțiuni de chelie.

Atunci când foliculul produce mai puțină melanină, tinde să producă și mai puțin sebum, așadar, firele albe de păr au o textură diferită față de restul firelor de păr. Mai mult, după ce este smuls, există posibilitatea ca acesta să apară mai gros și mai vizibil față de cum era înainte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân