De ce nu e bine să folosești banda adezivă pentru a trasa linia de tuș?

Într-adevăr, banda adezivă sau scotch-ul te ajută să trasezi o linie perfect dreaptă, dar pielea este destul de afectată în momentul în care o îndepărtăm.
  • Publicat:
De ce nu e bine să folosești banda adezivă pentru a trasa linia de tuș?
Foto: pexels

Sunt mai bine de 10 ani de când am început să folosesc eyeliner-ul, iar în tot acest timp, până am reușit să învăț să trasez acele codițe care să ofere un look cat eye am încercat numeroase trucuri prin care să trasez liniile drepte și egale. Printre acestea se numără și trucul cu banda adezivă care nu a fost tocmai pe placul meu din varii motive.

Banda adezivă și efectele mai puțin plăcute asupra pielii

Într-adevăr, banda adezivă sau scotch-ul te ajută să trasezi o linie perfect dreaptă, dar pielea este destul de afectată în momentul în care îndepărtăm această bandă. Nici nu este recomandat să avem acest obicei zilnic, iar asta pentru că pielea din zona ochilor este cea mai subțire de pe corp, iar ca rezultat este și cea mai fragilă. Dacă folosim constant banda adezivă pe pielea delicată din zona ochilor, aceasta își poate pierde din laxitate, iar astfel apar ridurile și liniile fine care pot deveni chiar permanente.

Dacă te mai confrunți și cu o piele sensibilă, banda poate produce o dermatită iritantă care poate duce ulterior la hiperpigmentare. Chiar dacă nu ai o sensibilitate cronică, acest obicei îți poate sensibiliza pielea. Mai exact, te vei confrunta cu o senzație de arsură, semne și roșeață. Ia în calcul și faptul că ai putea fi alergic la acel lipici de pe bandă, iar în această situație te poți confrunta cu mâncărimi și inflamații.

De asemenea, există riscul ca atunci când îndepărtezi banda să îndepărtezi și câteva gene. Oricât de mult ți-ar ușura acest truc de machiaj realizarea codițelor perfecte pentru linia de tuș, indicat este să exersezi realizarea acestora cu mâna liberă sau să investești într-un produs de calitate și care să se potrivească și tehnicii de aplicare pe care ai învățat-o.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân