Cel mai bun moment să aplici antiperspirantul ca să previi transpirația urât mirositoare

Dimineața sau seara - când se aplică antiperspirantul ca să fie mai eficient împotriva transpirației?
  • Publicat:
Cel mai bun moment să aplici antiperspirantul ca să previi transpirația urât mirositoare
Foto: envato

Mulți dintre noi aplicăm antiperspirantul după dușul de dimineață, însă specialiștii sunt de părere că acest lucru este greșit. Potrivit acestora, antiperspirantul ar trebui aplicat la axile seara, înainte de culcare, pe pielea uscată. Motivul?

De ce nu trebuie aplicat antiperspirantul pe pielea umedă

În timpul nopții transpirăm mai puțin, pentru că temperatura corpului scade, iar acest lucru favorizează absorbția mai eficientă a produsului în piele. De asemenea, în orele pe care le petrecem dormind, ingredientele active din antiperspirant au mai mult timp să își facă efectul asupra glandelor sudoripare.

Astfel, a doua zi de dimineață suntem protejați 100% de transpirație și mirosuri neplăcute.

În schimb, dacă aplicăm antiperspirantul imediat după dușul de dimineață, riscăm ca produsul să nu fie absorbit în piele în totalitate și să dureze câteva ore până când acesta își face efectul.

„Nu recomand sub nicio formă aplicarea antiperspirantului după duș. Acesta este mult mai eficient când este aplicat pe pielea uscată. Dacă suprafața pielii este umedă, compușii activi din antiperspirant penetrează doar straturile superficiale și nu ajung în profunzime, pentru a bloca glandele sudoripare care determină apariția transpirației. Cel mai indicat moment să aplici antiperspirantul este atunci când pielea este curată și foarte bine uscată”, recomandă medicul dermatolog Ellen Marmur.

Diferența dintre antiperspirant și deodorant

Chiar dacă faci duș de dimineața, nu este nevoie să aplici din nou antiperspirant dacă l-ai folosit seara, înainte de culcare. Ingredientele din acesta cu siguranță au fost absorbite în profunzime și își vor face treaba 24 până la 48 de ore de la aplicarea antiperspirantului. Dacă, totuși, vrei un plus de prospețime după dușul de dimineață, poți folosi puțin deodorant.

Nu în ultimul rând, e important să faci diferența între antiperspirant și deodorant. Primul conține ingrediente care blochează glandele sudoripare, deci transpirația, al doilea rămâne la suprafața pielii și blochează apariția mirosurilor neplăcute.

În comerț se găsesc însă și variante 2 în 1, deodorant + antiperspirant, deci nu este nevoie să folosești două produse diferite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân