De ce ni se subțiază firul de păr și ce soluții există pentru această problemă

Diana Baicu, specialist în industria de beauty, explică din ce cauze se subțiază firul de păr și ce soluții există pentru această problemă.
  • Publicat:
De ce ni se subțiază firul de păr și ce soluții există pentru această problemă
De ce ni se subțiază firul de păr și ce soluții există pentru această problemă

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu problema subțierii firului de păr, fapt ce duce la un aspect de podoabă capilară rară, dar și la o electrizare frecventă a firului de păr. Diana Baicu, specialist în industria de beauty, Director General al Top Line România, explică din ce cauze apare această problemă frecventă, care sunt greșelile pe care le facem în ritualul de înfrumusețare și dacă există soluții pentru a repara daunele.

În special în timpul anotimpului rece ne confruntăm cu probleme ale firului de păr, precum subțierea, electrizarea ori frizarea acestuia. Trebuie să facem o diferențiere între rărirea părului cauzată de căderea firelor de păr și cea cauzată de subțierea firelor de păr. Ce facem greșit de se întâmplă acest lucru? Există multe cauze:

  • decolorarea și vopsirea incorectă a părului
  • folosirea instrumentelor pentru coafat necorespunzătoare
  • spălarea agresivă și necorespunzătoare a părului
  • deshidratarea excesivă
  • multe medicamente și tratamente hormonale
  • alimentația nesănătoasă
  • înaintarea în vârstă, spune Diana Baicu, Director General Top Line România.

Specialistul oferă câteva soluții practice pentru a îndepărta pericolul subțierii firelor de păr, ca să avem un păr mai lung şi mai bogat, și recomandă anumite produse profesionale care și-au dovedit eficacitatea.

Pașii pentru îngrijirea părului astfel încât să evităm subţierea/ruperea lui?

Este necesar, în primul rând, să spălăm corect părul: masăm scalpul și apoi părul, nu îl frecăm și nu îl ștergem agresiv cu prosopul, ci tamponăm.

Recomand un tratament intensiv pentru păr, tratamentul Joico în 4 pași, odată pe lună, pe care puteți să îl faceți la salon sau acasă. Acest tratament în 4 pasi este un cocktail de aminoacizi și tehnologie inteligentă cu keratină care începe să repare și să întărească firul de păr de la prima aplicare, reduce ruperea părului cu 65% și ajută la refacerea părului fin și deteriorat. Tehnologia SmartRelease incapsulează toate ingredientele într-un lipozom invizibil, un sistem unic de livrare ce oferă eliberare continuă pe păr, protejându-l împotriva daunelor recurente cauzate de coafarea și uzura zilnică.

Produsele conțin ulei de Primrose, o sursă bogată de Omega-6 și acid gamma-linolenic, un acid gras esențial care ajută la hrănirea părului, reface strălucirea, flexibilitatea și manevrabilitatea în timp ce reglează nivelul de nutriție.

Dacă nu aplicăm tratamentul în patru pași o dată la patru spălări, altă opțiune este să aplicăm un șampon care curăță în profunzime de tip Maxi.Wash de la Kevin.Murphy, cu extract de Hamamelis Virginiana (un antiseptic natural cunoscut care ajută la detoxifierea parului și a scalpului), lei de arbore de ceai, extract de cimbru, de frunze de rozmarin organic și de grapefruit.

Ulterior, se poate aplica tratament cu fiole Vitality’s Intensive Aqua Nutriactive, care restructurează și hidratează profund, asigurând strălucire și vitalitate părului cu ajutorul D Pantenol și Ceramida 2, și, după ce am clătit foarte bine, masca pentru păr Intense Hydrating Mask de la Moroccanoil, ce reface părul în profunzime. Acesta conține dimetchione – un silicon care acționează ca un lubrifiant ușor pentru a face suprafața părului să se simtă netedă. Nu lasă reziduuri lipicioase, îmbunătățește și restabilește elasticitatea și rezistența părului poros sau deteriorat.

Un produs nou, revoluționar, este conditionerul de tip leave-in (fără clătire) de la Moroccanoil. Acesta are o formulă ușoară ce reface și protejează părul împotriva ruperii și deteriorării termice. Îmbunătățește manevrabilitatea, hrănește și disciplineaza părul până la 72 de ore. Descură, hidratează, conferă rezistență și protecție termică. Conține ulei de argan, bogat în tocoferoli (vitamina E), acizi grași esențiali și antioxidanți, amestec de super ingrediente (ulei de floarea soarelui, extracte de quinoa și orz), ce hrănesc și hidratează, având o acțiune antioxidantă, aminoacizi puri: keratina vegetală ce crește elasticitatea și manevrabilitatea. Se aplică după ce am șterg bine părul cu prosopul”, declară Diana Baicu.

Ce produse folosim pentru a mări densitatea şi rezistenţa părului?

„Pentru a crește densitatea părului, este foarte important să ne tratăm cu atenție scalpul pentru a preveni căderea părului. Există produse special destinate îngroșării firului de păr subțiat și previn ruperea lui. De exemplu, Plumping.Wash & Plumping.Rinse, gama pentru densitate și fortifierea firului slăbit, de la Kevin.Murphy. Conține extract de urzică, bogată în fier și cu proprietăți stimulatoare, vitamina A și C, extract de rădăcina de ghimbir, o puternică sursă de aminoacizi, ce ajută la regenerarea părului, zinc, ce ajută la creșterea părului, totodată, prevenind căderea sau ruperea acestuia.

Pentru părul subțiat din pricina îmbătrânirii hormonale cea mai potrivita este gama Young.Again de la Kevin.Murphy, ce întineresc firul de păr, îi dau un luciu reînnoit. Conține extract de flori de lotus, cunoscut pentru calitățile emoliente extrem de liniștitoare, ce ajută părul să se simtă moale și suplu, extract de flori de orhidee, bogat în proteine nutritive, extract de Helichrysum Italicum (Immortelle), renumit pentru beneficiile sale de întinerire. Pe lângă proprietățile sale liniștitoare benefice, ajută și la întărirea și repararea părului.”, spune Diana Baicu.

Ce soluții avem contra electrizării părului

„Electrizarea părului apare în special iarna. Încărcarea electrostatică a firului de păr este cauzată de lipsa de umiditate din aer, de folosirea instrumentelor din plastic, a periilor cu perii foarte deși, de hainele din poliester dar și de mătase sau lână. Cu cât firele sunt mai subţiri şi mai uscate, cu atât se electrizează mai tare. Părul degradat are sarcini electrice pozitive. De aceea, este de mare ajutor sa folosim uscătoare sau perii de păr ceramice și ionice, care eliberează ioni negativi ce neutralizează sarcinile electrice ale parului.

Uleiul de păr este extrem de util pentru a elimina electrizarea părului, cum este clasicul tratament ulei Mororccanoil, infuzat cu ulei de argan, ce repară și creează o netezime de lungă durată, crește manevrabilitatea parului, accelerează timpul de uscare și confera strălucire.

Există și multe produse leave-in care hidratează și repară părul și elimină electrizarea: Kevin.Murphy Staying Alive Tratament leave-in, ce conține extract de frunze de măsline, ulei de trandafiri și proteine de mătase, Kevin.Murphy Heated Defense-Spray, o spumă de îngrijire care nu îngreunează părul, îl protejează împotriva deteriorării asociate cu uneltele încălzite și mecanice, sau spray-ul Perfect Defence de la Moroccanoil, un spray infuzat cu ulei de argan, total lipsit de greutate, ce poate fi încorporat cu ușurință în orice regim de coafare și folosit împreună cu orice produs de styling. Modul uscat de aplicare face posibilă pulverizarea si pe părul uscat inainte de folosierea instrumentelor fierbinți de a doua zi”, adaugă Diana Baicu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”