Cum scapi de un tatuaj pe care nu ţi-l mai doreşti

Iubirea poate să dispară la un moment dat, însă tatuajele făcute în numele ei, mai greu. Multe persoane îşi tautează numele sufletului pereche fără să se gândească la faptul că în viitor lucrurile ar putea să se schimbe. Cum scapă de vechea dovadă de iubire după ce relaţia s-a transformat într-un fâs?
  • Publicat:
Cum scapi de un tatuaj pe care nu ţi-l mai doreşti
Cuprins
  1.  
  2.  

Iubirea poate să dispară la un moment dat, însă tatuajele făcute în numele ei, mai greu. Multe persoane îşi tautează numele sufletului pereche fără să se gândească la faptul că în viitor lucrurile ar putea să se schimbe. Cum scapă de vechea dovadă de iubire după ce relaţia s-a transformat într-un fâs?

Nu de puţine ori se întâmplă ca tatuajele să fie regretate odată cu trecerea anilor. Stilul de viaţă se schimbă, la fel concepţiile şi poate partenerii, iar un tatuaj mult-dorit odată devine jenant peste câţina ani. Fie că au fost făcute în numele iubirii, fie că moda este cea care a creat impulsul, marele dezavantaj al tatuajelor este greutatea cu care se dispar de pe piele. Desigur, există posibilitatea de a şterge aceste desene cu ajutorul leserului, însă această metodă este dureroasă, limitată şi comportă anumite riscuri.   

Dr. Luigi Naldi, dermatolog în cadrul Centro Studi Gruppo Italiano Studi Epidemiologici in Dermatologia, Bergamo, Italia, susţine că 28% dintre adolescenţii americani care îşi fac tatuaje ajung să le regrete după doar primul an. Şi ţineţi cont că 1 din 5 locuitori ai Statelor Unite are cel puţin 1 tatuaj! În aceste condiţii, cererea de ştergere a devenit tot mai mare în ultimii ani, iar specialiştii s-au văzut obligaţi să găsească soluţii cu adevărat eficiente.

Dacă în trecut eliminarea unui tatuaj se făcea pe cale chirurgicală, în prezent medicii au la îndemână laserul Q-switched, însă nici cu ajutorul acestuia ştergerea lor nu este o procedură uşoară, iar rezultatele variază de la o persoană la alta.

Fumătorii, pacienţii cei mai dificili

Dacă doriţi să scăpaţi de un tatuaj mai vechi, trebuie să ştiţi că acest lucru se realizează de-a lungul a mai multor şedinţe laser. Iar dacă fumaţi, rezultatul nu va fi fabulos. Potrivit statisticilor, de-a lungul a 10 sesiuni terapeutice, fumătorilor nu le pot fi scoase complet tatuajele din piele la fel ca nefumătorilor, şansele de reşită în cazul lor fiind cu 70% mai mici.

Singura şansă de rezultate mai îmbucurătoare se pare că este realizarea şedinţelor laser la intervale mari de timp (una la 8 săptămâni sau chiar mai rar). Însă reţineţi că tatuajele mari, colorate şi cele localizate pe picioare sunt cele mai greu de îndepărtat.

De asemenea, tatuajele vechi (mai vechi de 36 de luni) sunt şi ele greu de eliminat, întrucât particulele de cerneală au tendinţa de a pătrunde, în timp, tot mai adânc în straturile pielii.

Acestea sunt detalii pe care ar trebui să le cunoaşteţi înainte de a cere ajutorul medicului pentru înlăturarea unui tatuaj şi mai ales înainte de a vă decide să vă decoraţi astfel pielea.

Citeşte şi: Tatuaj cu bucluc – cu ce infectii ne putem alege

VJ-iţa Phoebe Dykstra are un tatuaj indecent. Unde?

Lasa tatuajul sa vorbeasca despre tine!

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân