Cum scăpăm de pielea ternă?

Dacă vă confruntaţi cu această problemă, specialiştii trag semnalul de alarmă în privinţa dietei, a hidratării, a protecţiei UV şi a renunţării la fumat şi a reînnoirii cosmeticelor.
  • Publicat:
Cum scăpăm de pielea ternă?
Cuprins
  1.  
  2.  

Dacă vă confruntaţi cu această problemă, specialiştii trag semnalul de alarmă în privinţa dietei, a hidratării, a protecţiei UV şi a renunţării la fumat şi a reînnoirii cosmeticelor.

Pielea ternă poate fi o consecinţă a acumulării unei cantităţi mari de toxine. Aceasta se întâmplă, fie dacă avem o dietă alcătuită preponderent din alimente grase, prăjite, junk-food, dulciuri concentrate, sucuri, alcool ori dacă ne confruntăm cu afecţiuni ale ficatului ori ale colonului. Din cauza acestor toxine, nu doar tenul este lipsit de strălucire ci şi întrega piele este afectată.

Celulita este, de asemenea, un semnal de alarmă… Să nu credeţi că doar fumătoarele sunt expuse riscului de a avea o piele ternă ci şi cele care petrec mult timp în fum de ţigară. Constipaţia este o altă cauză a aspectului tern al pielii, iar cearcănele pot trăda probleme renale.

Plan de acţiune
·    În acest caz, se impune renunţarea la prăjeli, alimente grase în favoarea legumelor, a fructelor şi a legumelor proaspete, neprelucrate termic.
·    Cel puţin 2, 3 litri de apă plată pe zi sunt obligatorii şi cât mai multă mişcare pentru a favoriza eliminarea toxinelor prin urină, transpiraţie, materii fecale.
·   Asiguraţi-vă că vitamina C nu vă lipseşte nici o zi din alimentaţie. Ea ajută la neutralizarea radicalilor liberi. O găsiţi din abundenţă în fructe, legume şi pătrunjel.
·    Câteva migdale ori nuci, ca şi uleiul de măsline extravirgin ajută prin grăsimile lor să avem o piele mai frumoasă.
·    Evident, somnul de frumuseţe ajută şi la păstrarea sănătăţii pielii.

Citeşte şI: Placeri culinare daunatoare pielii

Natura lucreaza pentru tenul tau!

Aurul, secretul ingrijirii pretioase a pielii

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân