Cum să-ți stilizezi sprâncenele în doar 7 pași simpli

Sprâncenele reprezintă partea importantă a unui machiaj reușit, iar fără ele machiajul ar fi incomplet. Din această cauză, este foarte important de știut modul în care trebuie să-ți stilizezi sprâncenele, astfel încât look-ul final să fie cât mai armonios.
  • Publicat:
Cum să-ți stilizezi sprâncenele în doar 7 pași simpli
Cum să-ți stilizezi sprâncenele în doar 7 pași simpli sursa foto: shutterstock

Sprâncenele oferă armonie și o proporție excepțională feței și ochilor și de asemenea, pot oferi un look final bine realizat întregului machiaj. Pentru a găsi modalitatea perfectă ca sprâncenele tale să arate pe cât mai bine posibil, trebuie ca acestea să treacă prin mai multe procese de stilizare și îmfrumusețare precum eliminarea firelor în exces cu ceară sau smulgerea acestora cu penseta.

Mai nou, stilizarea sprâncenelor se face prin tehnica de lifting (ridicare), o tehnică atât chirurgicală, cât și nechirurgicală. Procedura de lifting a sprâncenelor realizată cu ajutorul machiajului este o tehnică din ce în ce mai folosită în rândul femeilor iubitoare de acest aspect. Această tehnică mult mai naturală oferă sprâncenelor tale un aspect plăcut și îngrijit și nu în ultimul rând, privirea devine mult mai luminoasă și capătă un aspect întinerit. Iată cei 7 pași simpli de stilizare a sprâncenelor:

  1. Desenează-ți sprâncenele

Înainte de a trece la acest pas, este bine de știut unde ar trebui să înceapă, să se arcuiască și să se termine sprâncenele tale. Pentru a găsi locul în care ar trebui să înceapă sprâncenele tale, trasează o linie imaginară verticală de la marginea nasului și fă un mic semn cu creionul, acolo unde descoperi locul ideal de începere a sprâncenelor. Mai apoi, imaginează-ți o linie diagonală din exteriorul nasului, peste mijlocul ochiului și care să se oprească exact în locul ideal în care sprânceana ta ar trebui să se arcuiască. În cele din urmă, găsește locul în care ar trebui să se termine sprâncenele tale urmând o linie diagonală de la exteriorul nasului până în coltul exterior al ochiului.

  1. Umple subtil partea arcuită a sprâncenelor

Adăugarea unui lifting instantaneu și natural este ușor de realizat prin umplerea ușoară a arcului sprâncenei, oferindu-i mai multă definiție sau pur și simplu făcând arcul puțin mai înalt decât era inițial. Poți folosi un creion în locul pudrei, deoarece acesta are o rezistență mai bună. Pentru un aspect mai natural, aplică puțin creion și periază-l pentru a se înmuia și a căpăta acel aspect de blending.

  1. Adaugă volum și textură

Dacă dorești ca sprâncenele tale să capete un aspect de invidiat, poți recurge la a combina pudra și creionul. Poți începe cu utilizarea unei pudre pentru sprâncene într-o nuanță mai deschisă decât cea a firelor naturale de păr. Apoi, utilizează un creion micro-blending pentru sprâncene pentru a desena câteva fire false de păr în zonele în care sprânceana ta prezintă goluri de păr.

  1. Direcționează firele de păr în sus

Trucul pentru a face ca sprâncenele tale să capete un aspect ridicat este să coafezi firele de păr în sus. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de un gel transparent și cu o putere de întărire ridicată, astfel încât firele de păr să reziste în această direcție pentru un timp cât mai îndelungat.

  1. Încadrează-ți sprâncenele cu corector

Unul dintre cele mai rapide moduri de a da un efect de lift instantaneu sprțncenelor este sa le încadrezi cu ajutorul unui corector.  Utilizează corectorul pentru a trasa în jurul sprâncenelor, iar în final amestecă cu ajutorul unei pensule pentru fond de ten sau cu burețelul. Acest lucru evidențiază zonele favorabile, contribuind în același timp la menținerea formei.

  1. Evidențiază zona de sub sprâncene

Folosirea produselor de evidențiere și aplicarea acestora chiar sub sprâncene este perfectă pentru o atingere fină de iluminare. Folosirea unei umbre iluminatoare sau a unui iluminator lichid sub arcadă este o modalitate perfectă de a lumina zona, fără a părea exagerat.

Surse: byrdie.com, idiva.com, byrdie.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân