Cum sa-ti pastrezi tenul de portelan

Genele ne controleaza intreaga viata. Pielea de la nivelul fetei nu scapa nici de ea de influenta lor hotaratoare. Putem sa ne consideram norocoase atunci cand mostenim un ten fara imperfectiuni. Daca, insa, natura nu a fost foarte generoasa cu noi, trebu
  • Publicat:
Cum sa-ti pastrezi tenul de portelan
Cum sa-ti pastrezi tenul de portelan

Dermatologul Viviana Iordache explica cauzele acestor dereglari: „Problemele apar mai ales in anii tineretii. Persoanele care se confrunta cu porii deschisi au o glanda sebacee mare si lenesa. Atunci cand este fortata de stres, de caldura sau de alte mecanisme, aceasta produce sebum in exces si se infunda. Chiar daca s-a infundat, productia ei continua, face un comedon care in momentul evacuarii, lasa un semn, adica porul deschis.

Porii incep sa apara la nivelul fetei inca din adolescenta. Transformarile hormonale, folosirea pudrei si a fondului de ten in zilele calduroase de vara si terapiile cosmetice sub aburi fierbinti mentin porii deschisi si, in timp, pielea de la nivelul fetei capata un aspect de coaja de portocala. Acesta poate fi estompat doar cu ajutorul tratamentelor dermatocosmetice facute corect, spre sfarsitul ciclului menstrual.

„Daca persoana are deja pori deschisi, dar fara dimensiuni prea mari, poate sa beneficieze de tratamente dermatocosmetice pentru normalizarea glandei sebacee. Tratamentele care se pot face la medic sunt cele pe baza de creme cu retinoizi“ afirma Viviana Iordache.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Scapa de celulita!
Scapa de celulita!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”