Cum să folosești un epilator pentru a evita durerea cât mai mult?

  • Publicat:
Cum să folosești un epilator pentru a evita durerea cât mai mult?
Sursa foto: freepik.com

Stii ca un corp feminin atinge maximum de sensibilitate inainte de menstruatie? Acesta este doar unul din trucuri de care poti tine cont atunci cand folosesti un epilator, pentru a evita durerea cat mai mult. Prin urmare, poti sa calculezi zilele pentru a identifica cea mai propice perioada pentru epilarea corporala.

Iata cateva sfaturi despre cum poti folosi un epilator umed și uscat pentru ca durerea sa nu mai fie atat de intensa.

  1. Aplica spuma sau crema de corp inainte de a incepe

In acest mod, parul si pielea vor fi mai moi, iar epilarea devine mai fina. Daca vrei sa eviti durerea, atunci pielea ta nu ar trebui sa fie deshidratata sau uscata atunci cand asezi epilatorul pe ea. Prin urmare, aplica crema de corp inainte de epilare, dupa care sterge usor crema si epilarea poate incepe.

  • Epilator IPL Philips Lumea Prestige BRI953/00, Senzor Smartskin, utilizare cu sau fara fir, 250.000 impusuri, accesoriu corp, fata si precizie, Gri/Alb = 1747
  • epilator braun silképil 3 Legs&Body SE3270, 20 pense, Alb-Roz + Gentuta Cadou = 274 lei
  1. Epileaza-te la dus, folosind un epilator rezistent la apa

Aceasta este o metoda care functioneaza foarte bine pentru minimizarea durerii in timpul epilarii. Cand faci dus, parul este mai moale, iar porii se deschid. In plus, este mai usor sa cureti totul direct la dus. Un astfel de epilator rezistent la apa (vezi epilatoare braun, modele cu epilare ipl,  braun silkepil) este in general compact si poate fi luat inclusiv in calatorii.

  1. Foloseste o manusa de scrub pentru a exfolia pielea inainte cu cateva zile

Acest proces va ajuta la indepartarea pielii moarte si poate scoate firele de par incarnate. Ca atare, epilarea va fi mai usoara si nedureroasa. Poti pregati un exfoliant natural pentru corp amestecand zahar brun cu gel de dus sau cu ulei de masline. Inainte cu 2 – 3 zile de epilare, aplica pe zona de epilat si freaca usor pielea cu o manusa de scrub, cu un burete sau chiar cu mainile.

  1. Nu consuma cafea sau bauturi energizante inainte de 8 ore de epilare

De ce? Deoarece cofeina este un energizant, iar consumul de bauturi pe baza de cofeina inainte de epilare poate intensifica senzatia de durere.

  1. Fa un dus rapid sau o baie calda inainte de epilare

Aburul fierbinte si apa calda vor deschide porii si vor inmuia firele de par. Durerea va fi mult mai mica si epilatorul ( epilator silkepil braun  sau alt  epilator compact cu fir ) va indeparta mai lin firele de par nedorite.

  1. Strange usor zona de piele peste care intentionezi sa treci epilatorul

Cele mai multe fete si femei obisnuiesc sa intinda pielea de epilat, dar incearca urmatorul truc: strange usor zona pe ca urmeaza sa o epilezi. Foloseste degetul aratator si degetul mare si vei vedea ca durerea va fi mult mai mica. Explicatia e simpla: receptorii de durere vor fi suprimati, iar firele de par vor fi mai usor accesibile de catre epilator. Prin urmare durerea va fi mult diminuata.

  • epilator braun silkepil beauty set = 229 lei
  • Epilator Philips Satinelle BRE255/00, 2 viteze, Opti-light, cap de epilare lavabil, 3 accesorii, Alb,  optilight cap de epilare = 117 lei
  • Epilator Braun Silk-épil SES9020 3D, 40 de pensete, Wet&Dry, microgrip sensosmart alb , SensoSmart™, Accesoriu masaj, Cap flexibil (Alb/Auriu) = 913 lei
  1. Evita sa te epilezi in timpul sau imediat inainte de perioada menstruatiei

Pentru ca atunci nivelul de hormoni este mai mare, corpul unei femei este mai sensibil. Cel mai bun moment pentru epilare este la 3- 4 zile dupa ultima zi a menstruatiei.

Foloseste un epilator bun si cu siguranta operatiunea va deveni una din ce in ce mai suportabila, cu fiecare noua experienta de indepartare a parului nedorit. Pentru  epilatoare lavabile,  philips satinelle essential,  epilator panasonic si alte  epilatoare compacte, viziteaza evoMAG.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”