Cum să aplici corect vopseaua de păr pentru o uniformizare completă

  • Publicat:
Cum să aplici corect vopseaua de păr pentru o uniformizare completă
Sursa foto: shutterstock

Dacă și tu te numeri printre femeile care preferă să se vopsească acasă, este bine să ții cont de următoarele sfaturi. Te vor ajuta să obții o culoare uniformă și care va rezista mai mult timp!

Cum să aplici corect vopseaua de păr

Nu aplica vopseaua pe părul proaspăt spălat

Potrivit specialiștilor în hair styling, vopseaua prinde mai bine pe părul care nu a fost spălat de 1-2 zile. Uleiurile naturale ale scalpului ajută la fixarea culorii în firele de păr și, în egală măsură, protejează scalpul de iritații neplăcute.

Citește întotdeauna instrucțiunile de pe cutie

Fiecare brand are propriile recomandări pentru vopseaua sa de păr. Așadar, înainte de a te vopsi cum crezi de cuviință, citește tot ce scrie pe etichetă. Nu numai că ele te vor ghida în obținerea rezultatul real final, dar te vor feri și de eventualele neplăceri, ca de pildă de iritații sau alergii nedorite. În special dacă folosești vopsea de păr pentru prima dată.

Citește și: Alergia la vopseaua de păr: cauze, simptome şi tratament

Organizează-te atent înainte de a deschide tubul de vopsea

Graba strică treaba, în special atunci când vine vorba de frumusețe. Înainte de a te vopsi, pregătește-ți ustensilele cu care vei întinde vopseaua, ia-ți mănușile în mâini și acoperă umerii cu un prosop de protecție. De asemenea, indicat ar fi să te dai cu o cremă grasă sau cu vaselină pe extremități (frunte, urechi, gât sau ceafă) pentru a nu păta zonele. Asigură-te că ai înțeles și cât ai de stat cu vopseaua în păr și respectă timingul.

Citește și: 10 metode prin care scapi de petele de vopsea de păr de pe piele

Piaptănă bine părul înainte de întregul proces

Înainte de aplicarea propriu zisă, piaptănă atent părul. Acesta nu trebuie să fie deloc încurcat, în caz contrar nu vei obține un rezultat uniform. După ce te asiguri că l-ai periat atent, secționează-l și apucă-te de treaba.

Nu prinde părul cu vopsea în el

Probabil că și tu ai tendința de a-l prinde rapid într-un coc sau cu ajutorul unei cleme, însă trebuie să știi că acest gest este total greșit. Prins, culorile nu se vor aplica uniform. Șuvițele trebuie să stea perfect drepte, astfel încât pigmentul să pătrundă corect.

Un aspect important de reținut! Schimbările radicale de look nu vor ieși ca la salon, dacă le faci de una singură acasă. Asigura-te așadar că stai departe de decolorant, căci riști să îți distrugi părul.

Surse: WikiHow, Be Beautiful, GQ Magazine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân