Cum să alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

  • Publicat:
Cum să alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței
Sursa foto: Shutterstock

Pentru că tot a venit vara, iar ochelarii de soare au devenit un accesoriu nelipsit, fashion bloggerul Carmen Negoiță ne învață cum să alegem ochelarii potriviți formei feței pe care o avem pentru a afișa un aer cool, dar și cum să optăm pentru lentilele care ne oferă protecția necesară împotriva soarelui.

Lentilele joacă un rol extrem de important și ar trebui să fie primul lucru de care ținem cont atunci când vrem să achiziționăm o pereche de ochelari de soare. Materialul lentilelor face diferența, iar calitatea vizează sănătatea ochilor noștri.

Alegerea lentilelor

Sugestia mea este să cumpărați lentile din sticlă, chiar dacă sunt mai scumpe, comparativ cu cele din plastic. Sticla oferă o claritate vizuală superioară și face față cu brio zgârieturilor. Un alt aspect pe care nu ar trebui să îl neglijăm este culoarea lentilelor. Aș începe prin a vă spune că lentilele negre sunt pentru uz temporar. Folosirea în exces creează dependență și în timp duce la fotofobie. Aceasta nu este părerea mea, ci a specialiștilor, spune Carmen Negoiță.

Multitudinea de culori este bine-venită, inclusiv lentilele în degrade, atât timp cât nu sunt întunecate.

Nu uitați de filtrul UV! Acesta ar trebui să fie cât mai ridicat, cel puțin 4.

Ochelarii de soare achiziționați de la tarabe sau din piețe nu îndeplinesc aproape nicio caracteristică menționată mai sus. Puneți preț pe sănătate și nu în ultimul rând pe estetică.

Sursa foto: Facebook @Carmen Negoiță

Alegerea ramelor

Trebuie să înțelegem că ochelarii nu se aleg în funcție de cât de atractiv este designul acestora, ci trebuie să ținem cont de forma feței. Observă ce structură anatomică are fața ta și respectă sfaturile din imaginile de mai jos

Alege ochelarii de soare în funcție de forma feței

Fața în formă de inimă

La acest tip de față trebuie să te concentrezi pe partea superioară a ochelarilor. Sunt recomandate ramele de tip cat eye sau ramele groase în partea de top și subțiri în partea de jos. Evită să porți ochelari supradimensionați deoarece aproape toată fața va fi acoperită.

Fața ovală

Ești norocoasă – poți purta aproape orice model de ochelari de soare!

Fața rotundă

Pentru fața rotundă sunt recomandate ramele care depășesc ușor linia pomeților, în formă pătrată sau dreptunghiulară. Pentru un balans armonios evită ochelarii oversized.

Fața pătrată

Îndulcește linia pronunțată a bărbiei și a maxilarului purtând ochelari cu rame rotunjite sau ovale, cu o cromatică veselă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”