Cum sa ai picioare sanatoase si frumoase?

Pentru a avea picioare sanatoase, trebuie sa depui efort pentru a le ingriji. Deseori ne ignoram picioarele si sanatatea acestora pana in momentul cand intampinam probleme. Cu cat incepi mai devreme sa iti ingrijesti picioarele asa cum trebuie, cu atat st
  • Publicat:
Cum sa ai picioare sanatoase si frumoase?
Cum sa ai picioare sanatoase si frumoase?

Inspecteaza starea picioarelor tale in fiecare zi. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita in special schimbarilor de culoare a pielii sau schimbarilor de temperatura. Picioarele in permanenta reci pot indica probleme ale circulatiei sanguine periferice. Daca un deget este mai cald decat restul si simti dureri, este posibil sa fie inceputul unei infectii. Acestea pornesc in special de la unghiile taiate necorespunzator.

Alege pantofii potriviti pentru picioarele tale. Cumpara-ti pantofi noi seara, cand picioarele ating dimensiunea lor maxima. In timpul zilei picioarele se umfla, prin urmare pantofii prea stramti iti pot face rani. Atentie! Pantofii noi nu trebuie sa iti provoace dureri. O pereche buna de pantofi este realizata din materiale care nu produc leziuni sau alergii si in momentul producerii se tine cont de anatomia piciorului.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti mentine picioarele sanatoase:

1. Nu igonara durerea! Nu este normal ca picioarele sa te doara. Multe probleme ale picioarelor pot fi evitate daca mergi la un medic de la primele semne de ingrijorare.

2. Spala-ti picioarele in fiecare zi in apa calda cu sapun. Nu iti inmuia prea mult timp picioarele in apa, pentru ca iti poate usca excesiv pielea.

3. Usuca-ti bine picioarele, in special portiunile dintre degete.

4. Aplica crema pe toata suprafata picioarelor, cu exceptia zonelor dintre degete.

5. Pentru a-ti taia unghiile, cel mai bine este sa apelezi la un pedichiurist. Acesta va stii cum sa procedeze pentru a evita infectiile sau alte probleme cauzate de o taiere inadecvata a acestora.

6. Daca pielea picioarelor te mananca, trebuie sa mergi la un dermatolog. Poate fi semnul aparitiei unei ciuperci.

7. Indeparteza pielea tare si uscata cu ajutorul unei pietre ponce, dupa ce ti-ai tinut picioarele in apa calduta cateva minute. Ai grija sa nu iti faci rani.

8. Evita sa mergi desculta pentru ca picioarele tale sunt expuse leziunilor si infectiilor.

9. Ar trebui sa eviti sosetele din materiale sintetice care iti strang piciorul. Pielea nu mai poate respira si circulatia sanguina poate fi ingreunata.

10. Relaxeaza-ti picioarele cu ajutorul masajului.
In fiecare sera, iti poti masa picioarele pentru a te relaxa si pentru a stimula circulatia sanguina.

11. Daca simti ca picioarele tale sunt umflate, stai cateva minute intinsa tinand picioarele pe o perna astfel incat acestea sa fie mai sus decat restul corpului.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
6 pasi spre o piele de invidiat
6 pasi spre o piele de invidiat
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân