Cum refacem tenul după luni de purtat mască

Andreea Suciu, specialist estetică, ne dezvăluie principalele efecte nedorite pe care le putem avea după luni de purtat mască zi de zi.
  • Publicat:
Cum refacem tenul după luni de purtat mască
Cum refacem tenul după luni de purtat mască

Masca de protecție este benefică pentru a ne ține departe de pericolul infectării cu noul coronavirus, dar, în același timp, are și un dezavantaj: ne poate afecta aspectul și sănătatea tenului, în special dacă avem o piele sensibilă. Putem avea tenul iritat, mai uscat sau, dimpotrivă, îngrășat, cu tendință acneică. Pielea este mai ternă, și-a pierdut din strălucirea de altădată, iar ridurile pot deveni mai proeminente.

Februarie reprezintă an de an luna în care este indicat să apelăm la un plan personalizat de tratamente, astfel încât bucuria sosirii primăverii să se regăsească din plin și pe tenul nostru. Andreea Suciu, specialist estetică la o clinică de înfrumusețare, ne dezvăluie principalele efecte nedorite pe care le putem avea, în special acum, la finalul iernii, după luni de purtat masca zi de zi.

“Purtarea zilnică a măștii de protecție are o mulțime de efecte neplăcute asupra aspectului și sănătății pielii. Ea favorizează apariția unor probleme precum acnee, prurit facial, exantem, iritații, erupții, urticarie de contact, dermatită de contact acută.

Principala cauză o reprezintă umiditatea și căldura care se creează sub mască, cauze ce de altfel pot și modifica pH-ul pielii, făcând-o mai predispusă la iritații. Sub mască se acumulează transpirație și sebuum. Astfel se poate explica apariția inflamației. În plus, persoanele cu un ten acneic observă în această perioadă o accentuare a acestei afecțiuni.

Persoanele cu un ten uscat pot experimenta o uscare și mai gravă a pielii, până la apariția de fisuri. Totodată, intervine predispoziția spre apariția ridurilor și accentuarea celor deja existente, mai ales în zona gurii.

Pentru a încerca să minimizăm cât mai mult efectele nedorite ale purtării măștii asupra tenului, este extrem de important să avem o rutină corectă de curățare și îngrijire a acestuia. În special în această perioadă, destul de aproape de venirea primăverii. Noi recomandăm o cură intensivă de reîmprospătare profesională a tenului, ce include un mix de proceduri precum Hydrafacial, Intraceuticals și Mezoterapie.

Tenul necesită oricum o atenție mai sporită la fiecare schimbare de sezon. Asta deoarece temperaturile se schimbă, iar tenul trebuie pregătit pentru acest lucru, cât și pentru reîntâlnirea cu razele soarelui.

Este recomandat ca în această perioadă să ne machiem cât mai puțin posibil. Cu toate astea, curățarea tenului este esențială. El trebuie spălat atât înainte, cât și după purtarea măștii. Produsele pe care le folosim în acest sens trebuie să fie unele cât mai blânde, adaptate tipului de ten. Apa, la rândul ei, trebuie să fie doar călduță, nu caldă.

Nu trebuie să agresăm tenul în această perioadă cu scruburi sau produse ce conțin alcool ori parfum.

De asemenea, aplicarea cremei hidratante/reparatoare adaptate tipului de ten este un pas esențial în rutina de îngrijire. Atenție! Faptul că avem un ten gras nu înseamnă neapărat că el este și hidratat!”, spune Andreea Suciu.

Specialistul oferă și soluții pentru principalele probleme cu care se poate confrunta tenul nostru în această perioadă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pete pigmentare: cum ne protejăm de ele?
Pete pigmentare: cum ne protejăm de ele?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”