Tratament pentru negi cu bicarbonat și rostopască. Alte remedii pentru negi

Află cum te ajută o pastă cu bicarbonat de sodiu să scapi de negi şi ce alte remedii ar putea fi eficiente pentru îndepărtarea negilor.
  • Publicat:
Tratament pentru negi cu bicarbonat și rostopască. Alte remedii pentru negi
Tratament pentru negi cu bicarbonat de sodiu și rostopască. Alte remedii pentru negi. Sursa foto: Shutterstock

Bicarbonatul de sodiu pare a fi un panaceu în ultimii ani, însă studiile ştiinţifice nu susţin în totalitate aceste presupuse efecte benefice, cel puţin deocamdată. Este şi cazul remediului cu bicarbonat de sodiu pentru eliminarea negilor de pe degete.

Iată cum se prepară pasta şi ce alte remedii ar putea fi eficiente în tratarea negilor! Ţine cont însă că aceste remedii nu sunt dovedite ştiinţific, deci eficienţa lor nu a fost demonstrată. Pentru a te asigura că alegi o soluţie care să funcţioneze, îţi recomandăm să ceri mai întâi părerea unui medic dermatolog!

Tratament negi. Bicarbonat şi ulei de ricin

Pentru eliminarea negilor este adesea folosită o pastă formată din bicarbonat de sodiu cu oţet sau ulei de ricin, care se aplică de 2 ori pe zi pe zona afectată de negi. Se pare că bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare care ar putea distruge ţesutul care compune negul.

Scapă de negi cu oţet din cidru de mere

Datorită acidului din compoziţie, oţetul din cidru de mere ar putea „macera” acel neg de care vrei să scapi. Unele persoane susţin că au scăpat de negii inestetici aplicând pe ei, cu ajutorul unui beţişor de vată, puţin oţet din cidru de mere şi acoperind apoi zona cu un plasture pentru câteva ore.

Desigur, operaţiunea trebuie repetată câteva zile până la câteva săptămâni. Iar rezultatul nu este garantat, aşa cum ţinem să reamintim!

Tinctură de rostopască pentru negi

Această plantă perenă conţine toxine foarte periculoase, dar care pot acţiona asupra negilor, mecanismul de acţiune nefiind încă suficient cunoscut.

Pentru eliminarea negilor poate fi folosită atât tinctura de rostopască, dar şi „laptele” din tulpina de plantă proaspătă. Lasă să acţioneze, apoi spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun.

Tratament pentru negi cu coajă de banană

În coaja de banană există anumite enzime şi mult potasiu despre care se presupune că ar acţiona împotriva negilor. Se freacă negii cu partea albă a cojii de banană de două ori pe zi şi se continuă procesul pe parcursul câtorva zile sau până la dispariţia negilor – asta dacă aveţi norocul să funcţioneze, pentru că, din nou, reamintim, nu este o metodă dovedită ştiinţific!

Vitamina C, eficientă împotriva negilor?

Este destul de posibil ca o pastă formată prin zdrobirea a unui comprimat de vitamina C şi suc de lămâie (sau de ananas) să ajute la eliminarea negului. Această pastă se aplică de două ori pe zi, după care se acoperă negul cu un bandaj sau plasture.

Remediul trebuie aplicat câteva zile la rând, uneori chiar şi două luni.

Busuiocul, remediu pentru negi

Proprietăţile antivirale ale busuiocului ar putea ajuta la distrugerea negului. Se freacă într-un mojar câteva frunze proaspete de busuioc, până se obţine o pastă, apoi se aplică pe zona afectată şi se acoperă cu un pansament/plasture.

Se recomandă aplicarea pastei cu busuioc o dată pe zi, timp de cel puţin două săptămâni.

Alte remedii ce ar putea ajuta la eliminarea negilor sunt mierea, usturoiul zdrobit, gelul de aloe vera sau uleiul de ricin.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”