Creme, scrub-uri sau tratamente laser de întreţinerea tenului?

Dr. Dana Miricioiu, medic specialist în chirurgie plastică, ne-a dezvăluit ce consideră esenţial pentru ca o femeie să aibe tenul frumos şi să nu-şi trădeze vârsta.
  • Publicat:
Creme, scrub-uri sau tratamente laser de întreţinerea tenului?

Dr. Dana Miricioiu, medic specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, fondatoarea clinicii Class MediSpa, ne-a dezvăluit în acest articol ce consideră esenţial pentru ca o femeie să aibe tenul frumos şi să nu-şi trădeze vârsta.

Nu cred că vârsta biologică este trădată de aspectul pe care îl afişam! Ci mai degrabă de preocuparea noastră atunci când, din întâmplare sau nu, întâlnim oglinda care, săraca de ea, ne tot arată că am uitat să ne mai îngrijim de noi şi să purtăm o altă imagine, mai curată, mai descreţită şi mai calmă.

Nu cred în cremele care fac minuni la nivelul pielii! Nu cred că ridurile adânci sunt sexy (cel mult, unele dintre ele, pot fi…misterioase)!

Şi…deşi este foarte adevarat, nu vă voi spune aici nici că fumatul este cel mai dăunător, că alcoolul deshidratează pielea şi o îmbătrâneşte şi nici că genetica, emoţiile şi starea sistemului imunitar sunt cele care dictează calitatea pielii noastre.

Ci vă voi spune că este important să urmaţi câteva reguli de frumuseţe:

1. Curăţaţi-vă bine faţa, o dată sau de două ori pe zi. Mai întâi cu loţiuni demachiante şi apoi cu un săpun cu ph neutru. Nu exageraţi cu spălarea feţei şi nici nu folosiţi altceva pentru demachiere decât loţiunile uşoare, sub formă de gel sau spumă! Riscaţi altfel să vă uscaţi, sau dimpotrivă să vă aglomeraţi porii.(am cunoscut pe cineva care folosea pentru demachiere …smântână! Total incorect!).

Dr Dana Miricioiu
Dr Dana Miricioiu

2. Exfoliaţi-vă cu atenţie pielea. Cea mai eficientă şi sigură metodă este exfolierea laser, care îndepărtează uniform straturile superficiale, stimulând în acelaşi timp regenerarea din profunzime a pielii. Peelingul laser superficial nu numai că va curăţa pielea corect şi complet, ci va avea şi un efect de stimulare a regenerării pielii. Efectul laserului este extrem de benefic pentru pielea noastră!
Nu folosiţi scrub-uri dure şi cu granulaţii mari! Acestea zgârie pielea şi o fac vulnerabilă! Chiar dacă imediat se observă o curăţire a pielii, în timp, aceste iritaţii neuniforme alterează stuctura tegumentului, provocând în timp pigmentarea ei şi chiar apariţia ridurilor!

3. Folosiţi zilnic creme cu factor de protecţie minim 30+. Este unul dintre cei mai buni agenţi anti-aging! Mai nou, aceste creme sunt recomandate chiar dacă stăm la birou, deoarece ultravioletele trec uşor prin geamul ferestrei. Nu uitaţi să fie creme cu SPF pentru UVA şi UVB, pe care trebuie să le reaplicaţi la fiecare 3 ore. Aruncaţi cremele de anul trecut, pentru că, odată deschise, oxigenul a inactivat factorii de protecţie, deci sunt ineficiente!

4. Credeţi în cremele minune anti-rid care şterg ridurile? Este doar o strategie de marketing si o spun cu toata responsabilitatea! Este adevarat ca o piele neingrijită, peste care nu s-au aplicat creme, se ridează mai repede. Însă rolul cremelor se rezumă aici.
Nu putem lăsa pielea fără protecţia lor, însă nici nu trebuie să asteptăm miracole din partea acestora, pentru că nu au cum să vină. Cremele nu pătrund în profunzimea dermului, deci rolul lor este limitat!
Nu exageraţi cu cremele pe faţă, încercând să o găsiţi pe cea mai sofisticată, cu cele mai multe ingrediente şi, pe deasupra şi cu cel mai scump preţ!

Alegeţi cremele lejere şi fluide, care nu încarcă porii, dar care formează acea peliculă de protectie la suprafata pielii, impiedicand deshidratarea acesteia şi protejând-o de poluanţii externi.

5. Ştii să vă hidrataţi pielea cum trebuie? Beţi apă în cantităţi mici, de multe ori pe zi! Iar dacă aceasta nu este retinută atât cât trebuie în piele, înseamnă că “bureţelul” care ar trebui să o reţină, lipseşte. Acest “bureţel” este acidul hialuronic. Il puteţi reface şi prin injectare directă în derm! Nu este dureros deloc şi pe deasupra vă aduce şi o strălucire frumoasă la nivelul tenului!

6. Folosiţi fără reţinere laserul pe pielea voastră! Fie ca este vorba despre un simplu peeling laser, un tratament de închidere a venelor dilatate sau o intervenţie mai invazivă în interiorul dermului, dar cu efecte semnificative.

Până şi acea lumina intens pulsată, pe care noi o numim BBL Forever Young, stimulează din plin regenerarea celulelor din piele, prin tratamentele noninvazive de crestere a fermităţii.
Fără niciun dubiu, cercetări genetice făcute de catre specialisti americani au arătat că laserul si BBL-ul (Broad Band Light) pot inversa îmbătranirea celulară! Pacientii care au urmat in mod regulat si pe o perioada mai lunga de timp aceste intervenţii au avut modificari semnificative: atat estetice, căt si la nivelul genelor! Cartografierea lor a aratat că genele responsabile de aspectul pielii au intinerit! Asadar se poate, doar sa ne dorim să investim si in noi si să ne respectăm!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Detoxifierea garderobei – ghid practic
Detoxifierea garderobei – ghid practic
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân