Acid Hialuronic

Acidul Hialuronic este o substanţă prezentă în mod natural în corpul uman. Este prezent în cantităţi mari în spaţiile dintre celulele epiteliale, unde asigură umiditatea, fermitatea şi supleţea pielii. De asemenea, se găseşte în cantităţi mari în fluidele din ochi şi articulaţii.

Acidul Hialuronic folosit în medicină – este fie extras din creasta cocoşilor, fie creat din bacterii în laborator- este folosit pentru diverse tulburări, inclusiv osteoartrita. Acesta poate fi ingerat pe cale orală sau injectat în zona afectată.

In Statele Unite ale Americii Acidul Hialuronic a fost aprobat pentru utilizarea şi în cazul intervenţiilor chirurgicale oculare, inclusiv îndepărtarea cataractei, transplantul de cornee, repararea retinei desprinse sau alte leziuni oculare. Acesta este injectat în ochi în timpul procedurii pentru a ajuta la înlocuirea fluidelor naturale.

În ceea ce priveşte chirurgia estetică, Acidul Hialuronic poate fi utilizat ca un material de umplere al buzelor, pentru a le conferi mai mult volum. De fapt, această substanţă controversată a fost promovată ca o „fântână a tinereţii”, deoarece poate preveni efectele îmbătrânirii.

Ştii cum e pielea bebeluşilor? Atât de fină şi catifelată? Acest lucru se datorează faptului că bebeluşii se nasc cu un nivel ridicat de acid hialuronic care păstrează pielea lor grăsuţă şi netedă. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul acestei substanţe din piele scade, cele mai proeminente semne apărând în jurul vârstei de 40 de ani.

Aplicat în mod regulat, Aciul Hialuronic creşte nivelul de hidratare al pielii, îmbunătăţeşte elasticitatea şi inversează efectele negative ale radicalilor liberi, astfel încât acesta poate avea unele beneficii în protejarea împotriva razelor UV.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?