Acid Hialuronic

Acidul Hialuronic este o substanţă prezentă în mod natural în corpul uman. Este prezent în cantităţi mari în spaţiile dintre celulele epiteliale, unde asigură umiditatea, fermitatea şi supleţea pielii. De asemenea, se găseşte în cantităţi mari în fluidele din ochi şi articulaţii.

Acidul Hialuronic folosit în medicină – este fie extras din creasta cocoşilor, fie creat din bacterii în laborator- este folosit pentru diverse tulburări, inclusiv osteoartrita. Acesta poate fi ingerat pe cale orală sau injectat în zona afectată.

In Statele Unite ale Americii Acidul Hialuronic a fost aprobat pentru utilizarea şi în cazul intervenţiilor chirurgicale oculare, inclusiv îndepărtarea cataractei, transplantul de cornee, repararea retinei desprinse sau alte leziuni oculare. Acesta este injectat în ochi în timpul procedurii pentru a ajuta la înlocuirea fluidelor naturale.

În ceea ce priveşte chirurgia estetică, Acidul Hialuronic poate fi utilizat ca un material de umplere al buzelor, pentru a le conferi mai mult volum. De fapt, această substanţă controversată a fost promovată ca o „fântână a tinereţii”, deoarece poate preveni efectele îmbătrânirii.

Ştii cum e pielea bebeluşilor? Atât de fină şi catifelată? Acest lucru se datorează faptului că bebeluşii se nasc cu un nivel ridicat de acid hialuronic care păstrează pielea lor grăsuţă şi netedă. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul acestei substanţe din piele scade, cele mai proeminente semne apărând în jurul vârstei de 40 de ani.

Aplicat în mod regulat, Aciul Hialuronic creşte nivelul de hidratare al pielii, îmbunătăţeşte elasticitatea şi inversează efectele negative ale radicalilor liberi, astfel încât acesta poate avea unele beneficii în protejarea împotriva razelor UV.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica