Celulită şi riduri – sfaturi preţioase care le vin de hac!

Riduri plus celulită? Ce au în comun aceste două aspecte ale pielii? Sunt cele mai deranjante “simptome” ale tegumentelor. Putem să îmbătrânim mai lent, şi cu puţin ajutor, putem să vindecăm înflamaţia cronică, adică celulita. Cu alte cuvinte, avem soluţii pentru aceste probleme estetice. Vom descrie fiecare ingredient activ dovedit care se regăseşte în cremele antirid dar şi în cele anticelulitice.
10.04.2014
Celulită şi riduri - sfaturi preţioase care le vin de hac!

Riduri plus celulită? Ce au în comun aceste două aspecte ale pielii? Sunt cele mai deranjante “simptome” ale tegumentelor. Putem să îmbătrânim mai lent, şi cu puţin ajutor, putem să vindecăm înflamaţia cronică, adică celulita. Cu alte cuvinte, avem soluţii pentru aceste probleme estetice. Vom descrie fiecare ingredient activ dovedit care se regăseşte în cremele antirid dar şi în cele anticelulitice.

Terapii perfecte antiageing nu există. Există însă reguli importante de îngrijire a corpului care se aplică încă din prima zi de viaţă pentru a evita îmbătrânirea prematură. De ce? Începem să îmbătrânim din prima clipă de viaţă, dar semnele vizibile apar după 25 de ani.

Îngrijirea pielii

Din primele zile de viaţă ale bebeluşului, în loc de creme scumpe şi extravagante, puneţi-i în apa în care face baie un ou bătut. Conţine proteine complete, vitaminele liposolubile, care îi hrănesc bebeluşului toate structurile pielii atât de delicate. În primul an de viaţă, feriţi-l de razele soarelui prin haine cu mânecă lungă, pălării, creme de fotoprotecţie.

Pielea sugarului nu este pregătită pentru agresiunea ultravioletelor. Cu alte cuvinte, nu are calităţile necesare să se apere singură. După primul an de viaţă, expuneţi copilul treptat la lumină şi doar între orele considerate sigure, adică dimineaţă până în ora 10 şi după amiaza după ora 17. Acum 20 – 30 de ani se considera că, în copilărie, e nevoie de o expunere masivă la soare, obicei care ar optimiza producţia de vitamina D. În prezent, se consideră că adevărata protecţie solară se face doar în timpul copilăriei.

În această primă etapă a vieţii, ADN-ul celulelor tegumentelor nu trebuie modificat prin agresiuni solare, pentru că acesta este unul dintre motivele pentru care la maturitate pot apărea cancere de piele. Excesul de soare în prima partea vieţii determină în adolescenţă uscare excesivă a pielii şi apariţia aşa numitelor vinişoare roşii înspre exterior, atât de inestetice! O altă regulă în afară de protecţia cu haine sau cu produse cosmetice: pielea trebuie protejată prin igienă corectă, ceea ce înseamnă cel mult două duşuri pe zi.

Spălările excesive duc de asemenea la uscăciune exagerată, ceea ce lasă pielea descoperită altor agresiuni. Iar reacţia acută este înroşire, apariţia eczemelor, ceea ce îi strică echilibrul şi face acest organ sensibil la alte agresiuni externe.

Ridurile pot sa apară încă de la sfârşitul adolescenţei. În acest moment, urmaţi două indicaţii zilnic. Pielea se îngrijeşte dimineaţa cu produse hidratante, grase (după caz), antiinflamatoare.

Şi mai există o regulă importantă. Când plecaţi de acasă, fie că e iarnă, vară, primăvară, toamnă, aplicaţi-vă o cremă cu fotoprotecţie pe faţă, gât, decolteu şi mâini. În prezent, există produse care au inclus fond de ten, deci nu va sesiza nimeni că aveţi cremă de protecţie solară.
Produsele care conţin minerale, spre exemplu, cele mai eficiente, dau tegumentului un aspect albicios, neplăcut. În privinţa produselor de hrănire, antirid, multe se bazează pe ingrediente recunoscute ca fiind eficace în lupta cu semnele trecerii timpului.

Celulita înseamnă inflamaţie

Cu celulita începe o altă poveste. În primul rând, celulita poate apărea de la cele mai tinere vârste. Cum vă puteţi da seama că aveţi celulită şi nu ţesut adipos localizat? Prindeţi pielea între degete şi apăsaţi cu putere. Dacă doare, vorbim despre celulită. Dacă nu doare, sub epidermă aveţi ţesut adipos.

Celulita este, de fapt, o stare inflamatorie care poate diminua prin creşterea aportului de apă şi printr-o hrană bogată în antiinflamatoare. Este vorba de frunze verzi, legume, fructe proaspete din belşug. Pe de altă parte, are nevoi de drenaje limfatice care se realizează prin masaj. Şi în cazul acestora puteţi apela la creme cu subtanţe active, care au însă un efect local, limitat. Aceasta deoarece celulita se priveşte şi se tratează global, şi nu doar local.

Cum? Măriţi consumul de apă, măriţi consumul zarzavaturilor şi al legumelor cu un conţinut mare de apă (altele decât amidonoasele reprezentate de cartof, porumb). În al doilea rând, dimineaţa la trezire, când lichidele interne ale organismului diminuă şi favorizează inflamaţie, beţi un pahar mare de apă, mâncaţi şi abia apoi beţi cafea, adică un diuretic.

De ce să luptaţi împtriva grăsmii localizate şi a celulitei? Ambele au efect adverse şi modifică metabolismul steroizilor, adică al hormonilor sexuali. De fapt, este vorba de o modificare a echilibrului endocrin.

Punctual, planul de combatere al celulitei

În primul rând, dacă aveţi celulită, corpul dumneavoastră trage un semnal de alarmă că vrea şi are nevoie nevoie de antioxidanţi. E vorba atât de cei din legume şi fructe proaspete, dar şi de vitaminele uleioase, de exemplu vitamina A sau E pe care le găsiţi optim în peşte, unt natural organe de animal tânăr sau fructe oleaginoase. Aveţi grijă ca în alimentaţie să existe aceste produse din abundenţă.

Antioxidanţi puternici găsiţi în special în fructele de pădure. Le congelaţi în sezon şi le consumaţi toată iarna. Cătina conservată în miere este un fruct-minune anticelulită care ar trebui consumat tot anul. În al doilea rând, celulita nu se elimină fără apă. Beţi peste 3 litri de apă pe zi. În al treilea rând, masajele dau rezultate în contextul unei alimentaţii corecte. În caz contrar, aruncaţi banii pe fereastră.

Şi nu în ultimul rând, terapia cu laser ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii. Lumina determină un proces fiziologic de regenerare cutanată prin formarea de celule noi, care repară punct cu punct ţesutul cutanat deteriorat. Însă aşteptările trebuie să fie realiste. În privinţa masajelor locale, iată substanţele active eficiente.

Pagina 1 din 8
Argila verde, soluţia pentru tenul gras
Argila verde, soluţia pentru tenul gras
Cel mai nou articol Video:
Teodora Bahnă, psiholog: cum ne dăm seama că suferim de stres cronic