Cele mai eficiente tratamente anticelulită. Cum atenuezi aspectul de coajă de portocală

  • Publicat:
Cele mai eficiente tratamente anticelulită. Cum atenuezi aspectul de coajă de portocală
Foto: Shutterstock

Fie că încerci să atenuezi aspectul inestetic al celulitei, sau pur și simplu vrei un corp mai ferm și mai suplu, apelează cu încredere la tratamente de remodelare corporală! Vei remarca imediat rezultatele! Totuși, reține că terapiile de remodelare nu trebuie să înlocuiască o dietă echilibrată și un stil de viață activ.

Iată două soluții care pot reduce sau preveni apariția inamicului numărul unu al femeilor: celulita.

Drenajul limfatic accelerează eliminarea toxinelor

Circulația limfatică joacă un rol foarte important în perspectiva funcționării corecte a organismului nostru, deoarece permite colectarea și eliminarea toxinelor și a tot ceea ce putem defini materialul rezidual pe care organismul, în „munca” sa celulară zilnică îl produce. Apariția celulitei este cu siguranță una dintre primele cauze ale circulației limfatice neregulate și apare tocmai în urma unei acumulări excesive de toxine și lichide în spațiile interstițiale.

celulita
Foto: Shutterstock

În acest sens, de mare ajutor sunt masajul limfatic și cel anticelulitic, care vor avea ca rezultat modificarea aspectului pielii. În plus, terapiile de remodelare ajută și la îndepărtarea grăsimii din zonele afectate și lasă pielea mai tonifiată și mai fină.

Sistemul limfatic joacă un rol crucial în drenajul toxinelor și al bacteriilor. Este un prim pas important în orice program anticelulitic și detoxifiant. Masajul limfatic este o metodă de terapie care permite activarea progresivă a circulației limfatice în toate regiunile cheie ale corpului. Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp.

Consecințele? Oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și cea fizică (dureri musculare, scăderea imunității, creșterea în greutate și apariția celulitei). Practic se închid mai multe cercuri vicioase, având la bază intoxicarea tot mai profundă a țesuturilor”, explică Dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic balneolog.

În ce constă și cum te poate ajuta drenajul limfatic pentru a reveni la o formă fizică de invidiat?

Acesta ajută la accelerarea îndepărtării deșeurilor și toxinelor dintr-un sistem limfatic lent. Acest masaj folosește o presiune foarte ușoară combinată cu pompări moi, pentru a stimula nodulii limfatici. Masajul începe la nivelul gâtului și continuă ușor asupra corpului către zonele dorite.

Foto: Shutterstock

Ce efecte benefice au împachetările cu nămol

Acestea ajută la absorbția mineralelor în organism.

Nămolul conține numeroase minerale, vitamine, substanțe coloidale și biostimuline. Acestea sunt bune atât pentru piele, cât și pentru organism. În plus, nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata are și proprietăți termale. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, atunci când este aplicat, acesta îmbunătățește absorbția mineralelor în piele. De asemenea, procedura intensifică activitatea antiinflamatorie din organism”, adaugă medicul balneolog.

Nămolul are efect de gomaj și detoxifiere prin cristalele de sare/minerale din structura sa. Odată aplicat pe piele, nămolul induce efectul de sudație (pielea transpiră) la temperatura de aplicare de 42 de grade Celsius.

Nămolul sapropelic aplicat în strat subțire are efect emolient, de hidratare și regenerare (inclusiv antirid) la nivelul pielii. Acesta exfoliază și detoxifică, astfel pielea devine catifelată, luminoasă și întinerită”, explică medicul balneolog.

Foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân