Cel mai nou tratament estetic pentru celulită

V-aţi întrebat vreodată cum arată celulita în înteriorul pielii? Ce se intâmplă sub pielea aceea deformată, cu aspectul de coajă de portocală? Credeţi că celulita este provocată doar de o acumulare de grăsime sub piele?
  • Publicat:
Cel mai nou tratament estetic pentru celulită

V-aţi întrebat vreodată cum arată celulita în înteriorul pielii? Ce se intâmplă sub pielea aceea deformată, cu aspectul de coajă de portocală? Credeţi că celulita este provocată doar de o acumulare de grăsime sub piele?
Ei bine, aflaţi că această mare provocare a femeilor, este provocată, anatomic vorbind, de striuri fibroase verticale care nu pot să se extindă şi strangulează masa de ţesut adipos, deformând-o şi producând la suprafaţa pielii denivelarile inestetice.

Înţelegând cum “funcţionează” celulita, veţi inţelege şi de ce cremele, masajele sau alte proceduri nu pot elimina celulita, pot avea cel mult efecte de ameliorare temporară.

Celulita, o afecţiune care este prezentă la mai mult de 85% dintre femei şi pentru care s-au încercat toate tratamentele posibile, a reprezentat o problemă greu de păcălit, pentru că toate tratamentele şi intervenţiile realizate până acum vizau doar scăderea masei de ţesut gras din zona afectată. 

Fără a se înţelege că, de fapt, aspectul acela vălurit, total inestetic, cu denivelări şi adevărate cocoaşe este dat de nişte benzi fibroase de ţesut, fixe şi inextensibile, care leagă straturile superficiale ale pielii de aponevroza musculară şi care tracţionează pielea.

Printre aceste travee fibroase, grăsimea herniază sub piele, deformând pielea în grade variate. Astfel, fără a scăpa de aceste travee fibroase, efortul de scădere a masei adipoase cu sau fără drenaj limfatic, are practic un efect mic şi în niciun caz de lungă durată.

Oare ce creme, masaje sau injecţii de mezoterapie credeţi c-ar putea sa facă acest lucru? Niciuna! Pentru că distrugerea traveelor fibroase nu se poate realiza decât printr-o secţionare a lor exactă şi fermă. Nici măcar bistruriul nu poate face lucrul acesta. Singurul în masură să le poata elimina este laserul. Şi nu orice laser, ci acela care are puterea şi selectivitatea să excizeze precis sub piele benzile fibroase, respectiv CelluSmooth.

În concluzie, celulita nu se poate îndepărta conplet decât prin secţionarea septurilor fibroase, omogenizarea şi îndepartarea grasimii din zona afectată. Imposibil, până la creearea acestui laser performant care se adresează cu succes îndepartarii definitive a celulitei şi a depozitelor de grasime localizată care nu cedează la diete şi la sport.

Ce presupune BodySculpt by CelluSmoth?

Intervenţia CelluSmoth constă în introducerea sub piele a unei canule extrem de subtiri (2mm) printr-o mică incizie (aprox 2 mm), prin care trece o fibră optică care ghidează fasciculul laser, a carui lungime de undă este foarte bine selecţionată astfel încat să secţioneze benzile fribroase şi să elibereze pielea de tensiunea produsă de ele. În acelaşi timp, se distrug şi aglomerările de celule adipoase. Odată distruse, acestea nu se vor mai reface.

După distrugerea benzilor fibroase şi îndepărtrea ţesutului adipos în exces, se intervine şi asupra creşterii fermităţii pielii, prin formare de colagen nou. Lucru foarte important pentru o piele afectată de celulită. Creşterea fermităţii pielii şi nivelarea neregularităţilor, se realizează cu un laser special, care denaturează colagenul îmbătrânit şi stimulează formarea de colagen nou şi contracţia fibrei elastice din piele.

Din toate aceste motive, procedura este unică, nu se poate compara cu nicio alta metodă de îndepărtare a celulitei care există în momentul de faţă, deoarece niciuna dintre ele nu ajunge să distrugă direct factorii care produc efectiv deformările tegumentare (benzile fibroase şi grăsimea în exces).


Procedura este minim invazivă, pacienta putând să plece acasă imediat după intervenţie. Nu necesită spitalizare, anestezie generală (ci numai anestezie locală), iar întoarcerea în mediul social se poate face a doua zi. Rezultatele se observă şi imediat, însă se vor intensifica în decurs de 3-8 săptămâni.

Eşti un candidat bun pentru BodySculpt by CelluSmoth?

Candidatul potrivit pentru tratamentul celulitei cu BodySculpt by Cellusmooth este cel care are un grad mediu-moderat de celulită. Dacă celulita este de grad mai mic, atunci procedura se poate realiza prin ProLipo, a doua componentă importantă a tratamentului BodySculpt, aceasta dedicându-se în special ţesutului adipos.

Timpul de recuperare după BodySculpt by Cellusmooth este minim, pacienta putând să îşi reia activitatea zilnică a doua zi. Este însă recomandată o pauză de sport de o săptămână pentru exerciţiile uşoare şi de 2 săptămâni pentru cele intensive. De asemenea va purta un corset timp de câteva săptămâni.
Intervenţia BodySculpt by CelluSmooth se poate realiza după o consultaţie, care are rolul de evaluare a gradului celulitei şi a indicaţiei terapeutice clare. La consulaţie pacienta va primi toate recomandările necesare.

Autor: Dr. Dana Miricioiu, medic specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, clinica Class MediSpa

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”