Cel mai bun moment al anului pentru a încerca o tunsoare cu breton, conform specialiștilor

Dacă ești o iubitoare a tunsorilor cu breton, atunci e timpul să încerci una!
  • Publicat:
Cel mai bun moment al anului pentru a încerca o tunsoare cu breton, conform specialiștilor
Cel mai bun moment al anului pentru a încerca o tunsoare cu breton, conform specialiștilor Sursa foto: Shutterstock

Bretonul face parte din acele look-uri pe care oamenii tind ori să le iubească, ori să le urască. Cei care tind să urască bretonul, o fac din cauza întreținerii suplimentare, efectului asupra pielii sau felului enervant în care se poate simți pe suprafața pielii. Dacă simți una dintre aceste neplăceri, nu înseamnă neapărat că urăști aspectul bretonului. În plus, stiliștii sunt de părere că iarna este momentul perfect pentru a experimenta un astfel de look.

Pe timp de iarnă, părul este mai ușor de gestionat, deoarece clima este mai uscată și mai rece. Află detalii despre beneficiile bretonului în sezonul rece, precum și câteva metode prin care să-ți poți îngriji noua tunsoare cu breton , atât pe vreme rece, cât și pe vreme caldă.

Motivul pentru care iarna este cel mai bun moment pentru a încerca o tunsoare cu breton

Temperaturile reci și și aerul uscat reprezintă unele dintre beneficiile pentru care ar trebui să recurgi la breton în timpul iernii. Nu va trebui să îți faci griji că se va încreți rapid sau că va căpăta un aspect gras din cauza transpirației.

În cazul în care nu-ți place cum arăți cu breton, iarna este mult mai ușor de ascuns, până când acesta va crește. Dacă nu-ți place, pur și simplu poți purta pălării sau căciuli de iarnă pentru a-l acoperi.

Stiliștii recomandă să începi cu un breton mai lung ca prim pas, pentru ca șocul în urma schimbării să nu fie prea mare și pentru a observa dacă acesta te reprezintă sau nu. Poți opta oricând pentru un breton mai scurt.

Sfaturi pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă

Indiferent de stilul bretonului pe care îl alegi, temperaturile scăzute vor avea unele efecte negative asupra bretonului.

Pe timp de iarnă, bretonul tău se poate ridica sau se poate lipi de piele, ceea ce face ca acesta să arate plat și cu un aspect nedorit. Pentru a atenua aceste efecte, este recomandat să utilizezi uleiuri pentru a menține controlul electrizării părului și șampon pentru volumizarea acestuia.

De asemenea, lipsa umidității din aer îți poate usca bretonul. Încearcă să eviți cât mai mult instrumentele de coafat cu căldură și să utilizezi un balsam sau un ulei pentru a-ți mentine părul hidratat. În plus, nu uita să-ți tunzi părul regulat pentru a evita firele despicate.

Sfaturi pentru îngrijirea bretonului pe timp de vară

Fii pregătit să-ți schimbi rutina de întreținere a bretonului odată cu temperaturile ridicate. Transpirația poate face ca bretonul să devină gras și să capete rapid un aspect îngreunat. Spălarea excesivă a părului va provoca uscarea acestuia, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești. O modalitate prin care să-ți poți proteja bretonul  de un aspect de păr gras este să folosești șamponul uscat.

În plus, nu uita să acorzi o atenție sporită rutinei de îngrijire a pielii pentru a evita erupțiile pe frunte.

Ce să faci dacă nu-ți place noul look cu breton?

Va trebui să-l lași să crească, dar probabil că va dura mult timp pentru ca acesta să ajungă la lungimea lui completă. În acest caz, stiliștii recomandă coafuri precum un coc pe spate sau o coadă de cal, unde poți folosi gel pentru a menține bretonul pe spate, lipit de restul părului.

De asemenea, poți folosi clemele pentru a ține bretonul pe spate sau poți încerca coafuri cu împletituri frontale.

Surse: bestlifeonline.com, shopthestyle.com, allthingshair.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân