Ce soluţii sunt pentru reîntinerirea pielii mâinilor? Explică dr. Pascal Dameh, chirurg estetician

Pielea mâinilor este mai expusă la îmbătrânire - atât din cauza expunerii mai dese la soare cât şi din cauza acţiunilor zilnice pe care le efectuăm cu mâinile.
  • Publicat:
Ce soluţii sunt pentru reîntinerirea pielii mâinilor? Explică dr. Pascal Dameh, chirurg estetician
Dr. Pascal Dameh: Liposucția este o procedură chirurgicală prin care surplusul de grăsime este eliminat, care se adresează atât femeilor, cât și bărbaților.

Nu de puţine ori am observat, în special la vedetele de la Hollywood siluete perfecte, dantură strălucitoare, feţe ce radiază tinereţe. Însă, uneori mâinile sunt cele care trădează vârsta reală. Între timp, medicii esteticieni au găsit soluţii de reîntinerire şi a pielii mâinilor. Am stat de vorbă pe acest subiect cu dr. Pascal Dameh, chirurg estetician.

CSÎD: Dacă pentru zona ochilor, zona frunţii, zona gurii există fel şi fel de creme, serumuri, injecţii, terapii de întinerire, zona mâinilor deşi foarte expusă, este cam uitată. Ce se întâmplă, de fapt?
Dr. Pascal Dameh:
Aşa este, mâinile sunt partea cea mai expusă a corpului şi, totuşi, una dintre cele mai ignorate. Întotdeauna suntem foarte atenţi la aspectul feţei şi al decolteului, dar nu şi la aspectul mâinilor.
Pielea de pe mâini este una dintre primele zone în care se pot observa semnele de aging, iar mâinile care prezintă vene proeminente, pete pigmentare, piele ridată şi uscată, pot să adauge mai mulţi ani vârstei.

rejuvenare maini

Foto – arhivă dr. Pascal Dameh

Tratamentele de rejuvenare a pielii mâinilor se adresează ambelor sexe

CSÎD: Ce este de făcut pentru păstrarea aspectului cât mai proaspăt al mâinilor?
Dr. Pascal Dameh:
Tratamentele de rejuvenare a mâinilor devin tot mai populare, pe măsură ce oamenii înţeleg că agingul ar trebui abordat la nivelul întregului corp. Iar aceste proceduri sunt dedicate atât bărbaţilor, cât şi femeilor.

Cum se poate reda un aspect proaspăt pielii mâinilor

CSÎD: În ce constă procedura?
Dr. Pascal Dameh:
Procedura constă în injectarea unei combinaţii între acid hialuronic şi calciu pentru volumizare şi hidratare la nivelul mâinilor. Pentru reducerea traumelor se foloseste canula, fiind astfel evitate durerea şi edemul inflamator. Intervenţia este nedureroasă, se foloseşte anestezie topică (cremă) şi/sau locală.
În funcţie de fiecare caz, procedura de rejuvenare a mâinilor presupune combinarea mai multor modalităţi pentru a trata atât aspectele legate de textură, pete brune, cât şi pierderea elasticităţii pielii.
Efectele procedurii constau în piele netedă şi cu aspect tineresc, îmbunătăţirea încrederii în sine, rezultate imediate, pentru o lungă durată, stimularea producţiei naturale de colagen.

Terapia pentru rejuvenarea pielii mâinilor trebuie repetată o dată la 6 – 8 luni

CSÎD: De câte şedinţe este nevoie?
Dr. Pascal Dameh:
Efectul este vizibil de la prima şedinţă, iar rezultatul final se observă în două 2 săptămâni, după ce dispare edemul inflamator.
Pentru menţinerea rezultatelor, este recomandată o şedinţă la 6 luni – 8 luni.
CSÎD: Ce reacţii adverse sau complicaţii pot apărea?
Dr. Pascal Dameh:
În cazul acestei proceduri reacţiile adverse sunt reduse, pot apărea doar edemul inflamator, echimoze.
CSÎD: Care sunt indicaţiile post intervenţie?
Dr. Pascal Dameh
: După intervenţie se va aplica crema cu extras de arnică pentru evitarea echimozelor, zona injectată nu se spală timp de 2 zile şi trebuie evitată presiunea locală.
CSÎD: Când este recomandată o intervenţie de rejuvenare a mâinilor?
Dr. Pascal Dameh:
Procedura de rejuvenare a mâinilor nu este o procedură chirurgicală, este o procedură non invazivă, nedureroasă şi este recomandată oricând, indiferent de anotimp şi la vârste de peste 35 de ani. 

Cât costă să ai mâini mai tinere?

CSÎD: Care sunt costurile?
Dr. Pascal Dameh
: Costurile intervenţiei depind de cantitatea de substanţă injectată. Preţul poate fi cuprins între 550 euro – 1.200 euro.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”