Ce se poate întâmpla dacă folosești prea multă cremă de mâini?

Crema de mâini este ideală în sezonul rece, dar dacă aceasta este folosită prea des și în cantități mari, poate avea efecte nedorite în timp.
  • Publicat:
Ce se poate întâmpla dacă folosești prea multă cremă de mâini?
Ce se poate întâmpla dacă folosești prea multă cremă de mâini? Sursa foto: Shutterstock

Iarna poate fi un anotimp dur pentru mâinile tale din cauza temperaturilor scăzute și spălării frecvente a mâinilor în timpul sezonului de răceală și gripă. În astfel de condiții crema pentru mâini poate fi esențială și de nelipsit din poșetele doamnelor. Cu toate acestea, unii experți spun că folosirea unei cantități prea mari de cremă de mâini poate avea efect invers, provocând un efect nedorit care îți poate face pielea să fie dependentă de astfel de produse hidratante.

Citește mai departe pentru a afla ce se întâmplă când folosești prea multă cremă de mâini, ce creme de mâini sunt recomandate pentru utilizare frecventă și ce ingrediente ar trebui să eviți cu orice preț.

Când folosești prea multă cremă de mâini, pielea ta nu se mai hidratează natural

Hidratarea mâinilor cu crema potrivită poate ajuta pielea să rămână netedă, moale și fără iritații. De asemenea, poate ajuta la păstrarea elasticității pielii, oferindu-i un aspect tineresc pentru mai mult timp.

Cu toate acestea, aplicarea unei cantități prea mari de cremă poate avea un efect negativ asupra pielii tale. Dacă folosești prea multă cremă hidratantă, în timp, pielea ta nu se va mai hidrata optim pe cale naturală.

Excesul de hidratare semnalează pielii tale că are suficientă apă, lipide și proteine (componentele de bază ale pielii) și că poate încetini producția acestor nutrienți importanți pentru piele. În timp, pielea ta va părea uscată constant, deoarece nu mai produce nutrienți necesari, iar acest lucru te va dace să vrei să o hidratezi din ce în ce mai mult.

Ingrediente recomandate

Cremele de hidratare emoliente conțin ingrediente ocluzive precum petrolatum, dimeticonă, ceară de albine, lanolină etc., care ajută la prevenirea pierderii de apă de la nivelul pielii.

Cu toate acestea, cremele mai grase ar putea să nu fie potrivite pentru toată lumea. Se pot simți lipicioase și, de asemenea, pot înfunda porii, ducând la foliculită și iritațiii.

Pentru persoanele care preferă o consistență mai ușoară se recomandă cremele hidratante pe bază de umectant, care conțin ingrediente care atrag apă în piele precum acidul hialuronic sau glicerina. În plus, acestea nu lasă în urmă reziduuri grase.

Ingrediente de evitat

Nu toate cremele de mâini sunt create la fel. Unele conțin ingrediente care sunt de-a dreptul nesănătoase, în special, hidroxianisolul butilat (BHA), DMDM hidantoina, parfumul adăugat, parabenii, ftalați, trietanolamină și palmitatul de retinil. Acestea sunt considerate unele dintre cele mai dăunătoare ingrediente pentru pielea ta.

Spre exemplu, hidroxianisolul butilat (BHA) este considerată o substanță chimică cancerigenă, în timp ce parabenii perturbă hormonii. Optând pentru ingrediente organice, este posibil să poți evita aceste efecte dăunătoare.

Surse: bestlifeonline.com, ncbi.nlm.nih.gov, healthshots.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”