Ce produse nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică a pielii

Pentru rezultate optime, consecvența este esențială atunci când aplicați cremele de față.
  • Publicat:
Ce produse nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică a pielii
foto: Shutterstock

Pe piață găsim foarte multe tipuri de produse cosmetice pentru îngrijirea și regenerarea tenului. Însă unele și-au dovedit eficiența și sunt declarate ca fiind indispensabile. Am aflat mai multe despre cele mai utile creme de la specialiști în frumusețe și cosmetică.

 

Potrivit specialiștilor este vital să aplicăm o cremă de ochi cel puțin în fiecare noapte, dacă nu de două ori pe zi, începând cu vârsta de 20 de ani.  Optați pentru produse delicate, acestea pot conține acid hialuronic căci îmbunătățește elasticitatea pielii, revitalizând-o și eliminând apariția ridurilor. De asemenea, unele creme de ochi au și extracte naturale din plante ce au rol antioxidant ce oferă protecție împotriva radicalilor liberi, calmează pielea delicată a zonei ochilor, reducând aspectul cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Crema hidratantă pentru față potrivită vârstei

Potrivit specialiștilor, toată lumea are nevoie de o cremă hidratantă. Inclusiv persoanele care au ten gras trebuie să hidrateze zilnic tenul cu un produs adecvat tipului de piele. Crema hidratantă are rolul de a hidrata pielea, cât și de a bloca toate celelalte straturi de produs aplicate anterior. Căutați o loțiune ușoară pentru dimineața, ideal cu SPF 30 sau mai mare, cu filter UVA și UVB care oferă protecție cu spectru larg împotriva expunerii la soare și

Seara, puteți folosi o cremă de noapte mai grasă. Combinată cu un somn sănătos, contribuie pozitiv la regenerarea și rehidratarea pielii. Crema de noapte poate avea în componență și uleirui precum cel de măsline sau cel din argan, bogate în acid oleic și linoleic (omega-6).

Crema cu protecție solară „SPF”

Tot mai multe studii științifice atestă rolul expunerii la razele solare în îmbătrânirea premature a pielii. Toți medicii dermatologi spun că protecția solară este cea mai importantă parte a oricărui ritual de îngrijire a pielii. Protejarea pielii de razele UV poate preveni cancerul de piele și semnele de îmbătrânire. Dacă crema hidratantă nu conține SPF, tot trebuie să purtați protecție solară. Pentru a fi eficientă, trebuie aplicată cu minimum 20 de minute înainte de expunerea la soare. Căutați SPF cu spectru larg, ceea ce înseamnă că trebuie să alegeți o cremă care să vă protejeze atât de radiațiile UVA, cât și de UVB.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân