Ce operații estetice sunt recomandate în sezonul rece și de ce

  • Publicat:
Ce operații estetice sunt recomandate în sezonul rece și de ce

Operațiile estetice în sezonul rece pun pe gânduri multe paciente care își doresc o transformare, iar ezitarea lor se sprijină pe ideea că intervenția se va vindeca mai greu din cauza sezonului răcoros. Însă astăzi vom lămuri aceste aspecte cu ajutorul Dr. Pascal Dameh.

Doctor Pascal Dameh este medic specialist în chirurgia plastică și estetică, trainer și speaker internațional. În acest articol veți găsi răspunsuri legate de cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când apelați la o intervenție estetică în sezonul rece.

Iată ce spune Dr. Pascal despre perioada potrivită pentru operații estetice: 

Cel mai bun moment pentru a face o intervenție estetică depinde mai mult de programul personal al fiecărei paciente, decât de perioada anului. După fiecare intervenție estetică, corpul nostru are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a se reface și, din acest motiv, este bine să vă organizați, astfel încât să aveți un timp mai mare de recuperare, în funcție de intervenție, și cât mai puține angajamente personale, sociale sau profesionale.

Fiecare sezon poate afecta timpul de recuperare după o intervenție estetică. De exemplu, unele persoane preferă intervențiile chirurgicale în sezonul rece pentru că au mai puține activități, expunerea la soare este redusă, bustierele și îmbrăcămintea de compresie provoacă mai puțin disconfort, însă sezonul rece vine și cu dezavantaje: recuperare în perioada sărbătorilor, necesitatea purtării unor haine mai groase care pot provoca disconfort și un alt factor important este chiar depresia sezonieră.

Sunt alte persoane care preferă aceste intervenții pe timp de vară din motive precum: posibilitatea purtării unor haine mai ușoare, aerul condiționat care ajută la un confort în recuperare și vacanța de vară care permite un timp mai mare de recuperare.

Potrivit Dr. Pascal Dameh, bustiera trebuie purtată 2-3 luni:

Bustiera se poartă două-trei luni, zi și noapte și o lună doar noaptea. Însă este recomandat ca și după această perioadă obligatorie să se poarte bustiere de susținere, pentru că pielea reacționează precum sânul normal, gravitația își pune cuvântul și în timp se pot lăsa sânii.

Recuperarea depinde foarte mult de respectarea cu strictețe a indicațiilor post-operatorii. În funcție de sezon există anumite restricții.

De exemplu, în perioada rece este indicat să se evite expunerea îndelungată la frig, purtarea unor haine prea groase care ar pune presiune asupra inciziilor, iar în perioada caldă trebuie evitată expunerea la soare prin acoperirea inciziilor cu bandaje, evitarea unor temperaturi mult prea ridicate, evitarea piscinelor și a activităților sportive.

Cel mai important factor pentru orice pacient ar trebui să fie atunci când simte că vrea să facă intervenția și este pregătit.

Pacienții mă întreabă deseori despre timpul de recuperare și evenimentele sociale, precum nunți, zile de naștere sau alte sărbători, la care își doresc să aibă o imagine impecabilă. Pacientele care au intervenții la nivelul sânilor de aproximativ o lună pot sta câteva ore fără bustieră medicală la evenimentele sociale și doar cu aprobarea medicului.

Chiar și evenimentele stresante trebuie luate în considerare. Aș sugera ca o pacientă care a avut un stres semnificativ recent, ca de exemplu stresul într-o relație, să își acorde timp de refacere, să se asigure că acest stres nu va afecta perioada de recuperare. Sănătatea psihică este foarte importantă în etapa de recuperare după intervențiile estetice.

Alegerea momentului pentru o intervenție estetică este foarte important și este influențat de foarte mulți factori, de la vreme până la probleme persoanele.

Pacientelor nu trebuie să le fie teamă să întrebe, în cadrul consultației, care este cel mai potrivit moment pentru intervenție în funcție și de evenimentele lor din viața personală. Comunicarea cu pacientul este cea mai importantă, acesta trebuie să se simtă confortabil în cadrul consultației, astfel încât împreună să decidem momentul cel mai potrivit.

Totodată, cele mai recomandate operații estetice pentru sezonul rece sunt cele faciale, în care se folosește laserul, peeling chimic sau lifting facial, blefaroplastie cu laser, deoarece prin aceste proceduri se evită sângerarea, iar sezonul rece ajută la o vindecare mai ușoară.

Mai mult, aceste operații estetice sunt recomandate în sezonul rece și pentru că pielea nu trebuie expusă la soare, în caz contrar persoana s-ar alege cu probleme serioase în cazul în care nu ar proteja pielea suficient.

Domnul doctor Pascal Dameh poate fi găsit în cadrul clinicii sale situată la adresa: Str. Constantin Aricescu, Nr. 18 – Sect 1. În cazul în care doriți mai multe informații puteți apela numărul de telefon +4 0745 539 109 sau puteți trimite un e-mail la adresa [email protected].

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân