Ce haine merită cu adevărat să cumperi? Vei rămâne surprins cât de scump te îmbraci 

Și hainele sunt o investiție. Dacă sunt cumpărate chibzuit, cu stil, în acord cu personalitatea ta și la momentul potrivit nu vor costa averi.
  • Publicat:
Ce haine merită cu adevărat să cumperi? Vei rămâne surprins cât de scump te îmbraci 
Ai haine scumpe? Își fac banii? Un stilist de modă îți spune cum să calculezi. Foto: Mădălina Drăgoi

Modă trece, hainele rămân. Am putea spune. Trendul vine, trendul pleacă, banii se duc. Hainele se poartă cu drag, hainele sunt uitate repede în colțul unui dulap, însă poluarea dată de producerea fiecărei piese de vestimentație s-a efectuat. Și uneori se instalează și tristețea unor achiziții vestimentare nereușite, de ce să nu recunoaștem. Tu ai calculat vreodată dacă hainele tale își merită banii?

Din punctul  meau de vedere, ca stilist de modă cu 15 ani experiență, pentru a vedea ce piese merită cu adevărat banii din garderoba ta trebuie să faci un simplu calcul matematic. Și anume: ce sumă ai investit și de câte ori ai purtat acea piesă (în medie). Foarte probabil să observi următorul aspect. Piesele în care ai investit puțini bani sau sume acceptabile sunt mult mai purtate decât cele deosebite.

Poartă hainele cât mai des dacă vrei să recuperezi banii și să te bucuri de ele

Haine de gală –care cel mai probabil au costat mici averi pe care le porți de 2, 3 ori de an. Maximum. Spre exemplu, dacă ați investit într-o rochie de seară 1000 de lei, dar ați purtat-o doar de 2 ori, asta înseamnă 500 lei per purtare. Dacă a fost și la curățare chimică și ați mai investit încă 50 de lei de exemplu, se adaugă și această sumă, deci 550 lei per purtare. Estimați că o veți  mai purta în viitorul apropiat? Dacă nu, vă puteți gândi să vindeți (sunt pe rețetele de socializare posibilități multiple de a vinde haine) sau să o transformați. Poate o puteți scurta și o transformați într-o rochie de zi ce se va bucura de lumina zilei mult mai des. Sau puteți face schimb cu o prietenă. Orice variante ați alege, aveți șanse mai mari să recuperați investiția.

Nu ieșiți dintr-o pereche de jeanși? Probabil ați recuperat investiția banească

Acum luați o pereche de jeanși. Să spunem că ați investit 250 lei și până acum i-ați purtat de 50 de ori. Asta înseamnă 5 lei pentru o purtare. Dacă îți veți mai purta încă de atâtea ori, o purtare va costa 2,5 lei. Un preț mult mai atractiv când vorbim despre investiții inteligente, nu?

Închirierea hainelor de gală – o soluție pentru a evita risipa

Dacă aveți nevoie de haine scumpe, poate puteți închiria și nu cumpăra. Va fi o cheltuială mai mică, mai ecologică și nu veți ocupa și alte umerașe în șifonier. O altă variantă este să împrumutați. Sau să faceți schimb.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân