3 metode prin care poți scăpa de bătăturile inestetice și dureroase

Descoperă cum poți trata bătăturile și ce poți face pentru a preveni apariția lor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 metode prin care poți scăpa de bătăturile inestetice și dureroase

O problemă des întâlnită vara este pielea întărită de pe călcâie şi prezenţa bătăturilor. Şi asta pentru că le-ai agresat cu încălţăminte greoaie, nepotrivită şi nu prea le-ai acordat atenţia cuvenită pe parcursul lunilor de iarnă pe cât ai fi făcut-o în sezonul estival.

În fiecare farmacie există un raft special destinat îngrijirii bătăturilor, un loc bun pentru a începe cercetarea ta pentru ameliorarea acestora. Ai nevoie de un ulei adecvat care să înmoaie pielea întărită, leucoplast pentru protejare de-a lungul zilei, împreună cu şosete, pantofi şi branţuri pentru a ameliora durerea.

Iată mai jos câteva modalităţi pentru a reduce durerea produsă de bătături.

Soluții pentru bătături

1. Răzuieşte

Dacă bătăturile îți produc durere sau iritaţie, trebuie să răzuiești celulele moarte, astfel încât bătătura să nu mai exercite aşa de multă presiune pe nervi.

Imediat după un duş sau o baie caldă, când pielea este umedă şi moale, freacă blând cu o piatră ponce bătătura pentru a elimina celulele moarte.

Atenţie! Nu încerca să răzuieşti întreaga bătătură într-o singură şedinţă, dacă nu vrei să te răneşti. Mai degrabă, răzuieşte câte puţin în fiecare zi şi ai răbdare. Dacă bătătura este foarte groasă şi dură, procedura poate dura câteva săptămâni pentru a da rezultate.

2. Înmoaie

Dacă nu agreezi ideea de a-ţi „pili” bătăturile, poţi opta pentru înmuierea acestora. Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplică ulei de măsline şi acoperă cu un plasture, lăsându-l peste noapte.

Pentru protecţie şi evitarea măririi bătăturii, poţi utiliza plasturi care se găsesc în orice farmacie, dar te sfătuim să aplici înainte câteva picături de ulei de ricin.

3. Atacă

Dacă eşti hotărâtă să scapi rapid de aceste imperfecţiuni, apelează la plasturii cu acid salicilic – aplică plasturele după duş şi asigură-te că tratezi doar zona bătăturii, nu şi pielea moale din jur (poate cauza arsuri sau ulceraţii pe pielea sănătoasă).

Cum previi bătăturile

Bătăturile pot fi uşor prevenite, dacă ţii cont de 5 sfaturi simple:

  • Aplică o loţiune care conţine uree pentru a elimina petele înainte ca acestea să se transforme în supărătoarele bătături. Ureea înmoaie pielea, o exfoliază blând și are efect puternic hidratant.
  • Fă-ţi băi fierbinţi la picioare şi apoi foloseşte ulei de migdale sau de cocos, pentru a hidrata pielea în profunzime.
  • Poartă pantofii potriviţi – între degetul mare şi vârful pantofului trebuie să existe un spaţiu de 2 centimetri. Pantofii trebuie să fie suficient de largi astfel încât degetele şi bolta plantară să nu fie presate dintr-o parte în alta, dar nici prea largi, pentru că piciorul poate aluneca şi există riscul de frecare pe margini, apărând astfel bătăturile.
  • Cumpără-ţi pantofi seara, atunci când picioarele sunt mai umflate (din cauze statului pe scaun sau în picioare). Dacă îi cumperi dimineaţa devreme, vei constata că sunt mult prea strâmţi în anumite momente ale zilei.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”