Uree

Substanţă azotată care provine din distrugerea proteinelor de origine alimentară sau constitutivă ale ţesu­turilor umane.

Ficatul este locul principal de sintetizare a ureei, care difuzează apoi liber în lichidele organismului şi este eli­minată în cea mai mare parte prin rinichi.

Eliminarea urinara a ureei este variabilă în funcţie de aporturile alimentare. Ea este anormal de ridicată (hiperazoturie) în caz de febră, de diabet sau în cursul anumitor intoxicaţii (cu arsenic, fosfor, stibiu), anormal de scăzută (hipoazoturie) în caz de insuficienţă renală sau de afectiune gravă a ficatului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being