Arta parfumului cu Elisabeta Perris, casa de parfumuri Houbigant

Parfumul face parte din arta seducţiei, pentru că aromele apetisante pot cuceri instant. Am vorbit despre arta parfumului cu Elisabeta Perris, reprezentant al casei Houbigant, o casă care a scris istoria parfumeriei.
  • Publicat:
Arta parfumului cu Elisabeta Perris, casa de parfumuri Houbigant

Parfumul face parte din arta seducţiei, pentru că aromele apetisante pot cuceri instant. Am vorbit despre arta parfumului cu Elisabeta Perris, reprezentant al casei Houbigant, o casă care a scris istoria parfumeriei.

C.S.Î.D.: Care este secretul care a ajutat Casa Houbigant să reziste pe piaţa parfumurilor patru secole?
E. P.: Un singur motiv a asigurat şi continuă să asigure longevitatea Casei Houbigant: parfumurile. Casa Houbigant a fost parfumierul tuturor familiilor regale şi nobilimii din întreaga Europă dar a fost, de asemenea, şi Casa care, împreună cu creaţiile sale, Fougère Royale (1882) şi Quelques Fleurs (1912) a revoluţionat lumea parfumurilor şi a făcut din parfumeria modernă ceea ce este astăzi.

C.S.Î.D.: Îmi puteţi spune, vă rog, numele personalităţilor regale care au îndrăgit parfumurile Casei?
E.P.: Maria-Antoaneta, Regina Franţei, soţia lui Louis XVI, Napoleon, Ţarul Nicolae II al Rusiei, Regina Victoria a Angliei, Regina Maria a României, Diana, Prinţesa de Wales sunt numai câteva nume…

C.S.Î.D.: De ce credeţi că au ales parfumurile Houbigant?
E.P.: Din acelaşi motiv pentru care Casa noastră rezistă încă din anul 1775: compoziţii cu adevărat extraordinare. Când Jean-François Houbigant a început să creeze parfumuri, îşi desfăşura activitatea într-un magazin mic de pe Rue du Faubourg Saint-Honoré din Paris. Aromele emanate din magazin îi îndemnau pe clieni să intre. El a ajuns atât de cunoscut, încât a fost chemat mai întâi de Curţile Regale din Paris şi apoi de cele din toată Europa cu scopul de a crea parfumuri pentru regi şi regine. 


Elisabeta Perris, reprezentant al casei Houbigant

C.S.Î.D.: Ce parfumuri create atunci mai există şi în ziua de astăzi?
E.P.: Încă există două dintre cele mai uimitoare creaţii Houbigant: Fougère Royale, creat în 1882, primul parfum Fougère creat vreodată, care a dat numele categoriei şi a constituit baza care a definit cele mai populare parfumuri bărbăteşti; şi Quelques Fleurs, creat în 1912, primul buchet multi-floral adevărat.

C.S.Î.D.:  Care a fost parfumul reginei noastre? Aţi putea descrie personalitatea ei prin parfumul pe care-l purta?
E.P.: Mon Boudoir era o aromă sofisticată de chihlimbar oriental. Conţinea note calde, pudrate, vanilate, dar avea şi o faţetă animalică remarcabilă. Putea fi distinsă prin dulceaţă şi căldură, lăsând în urma sa o adiere uşoară.

C.S.Î.D.: Care sunt direcţiile creative din zilele noastre? Vă considerţi o Casă conservatoare?
E.P.: În ziua de astăzi ducem mai departe tradiţia folosindu-ne de experienţa acumulată de-a lungul secolelor în domeniul creaţiei de parfumuri şid e cele mai fine materii prime aflate la dispoziţia parfumierilor, însă există, de asemenea, o dedicare către a duce Houbigant în secolul XXI, creând compoziţii complexe şi sofisticate care nu doar că amintesc de trecut, ci sunt la fel de remarcabile, inovatoare şi avangardiste ca şi Fougère Royale şi Quelques Fleurs în momentul lansării lor. 

C.S.Î.D.: Care sunt influenţele moderne?
N-aş putea numi o anumită influenţă, acestea se schimbă cu fiecare proiect. Inspiraţia ne duce în diverse direcţii însă căile noastre creative implică totdeauna materii prime minunate. Nu-mi place să cred că există un anumit tip de femeie care ar purta parfumurile Houbigant. Parfumurile Houbigant pot fi purtate de toate femeile (şi bărbaţii) care pot aprecia rafinamentul şi complexitateacompoziţiilor noastre şi care iubesc ingredientele naturale de cea mai bună calitate.

C.S.Î.D.:  Aveţi vreun secret moştenit de la Dl. Houbigant în legătură cu femeile care poartă parfumuri? Când şi unde trebuie să purtăm parfum? Cum alegem o aromă?
E. P.: Parfumul perfect trebuie să fie unul aliniat personalităţii sau dispoziţiei tale, să-ţi dea încredere şi să te inspire să fii tu însu(ă)ţi.
Poţi purta parfum oricând doreşti, ziua sau noaptea. Pentru aplicarea esenţelor pure poţi alege punctele cu puls: încheieturile (nu le freca între ele pentru că vei distruge moleculele de parfum) sau gâtul. Poţi aplica, de asemenea, parfumul semnătură pe haine pentru a-i asigura rezistenţa (nu face asta, însă,  dacă îţi place să schimbi des parfumul).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Colagen pentru tinereţe şi frumuseţe
Colagen pentru tinereţe şi frumuseţe
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”