Alimentele potrivite îţi îndesesc părul!

Regimul alimentar este extrem de important în prevenirea deteriorării podoabei capilare. Bulbii firului de păr trebuie bine hrăniţi cu substanţele de care au nevoie pentru a fabrica părul. Aminoacizii, vitaminele A, C, E şi cele din grupul B, vitamina PP şi mineralele sunt indispensabile în acest sens. Iată ce e bine să nu-ţi lipsească din farfurie.
  • Publicat:
Alimentele potrivite îţi îndesesc părul!

 

Regimul alimentar este extrem de important în prevenirea deteriorării podoabei capilare. Bulbii firului de păr trebuie bine hrăniţi cu substanţele de care au nevoie pentru a fabrica părul. Aminoacizii, vitaminele A, C, E şi cele din grupul B, vitamina PP şi mineralele sunt indispensabile în acest sens. Iată ce e bine să nu-ţi lipsească din farfurie.
 
Surse bogate de aminoacizi sunt carnea de curcan, făina de ovăz, ardeii, seminţele de pin, ouăle, arahidele, cacaua, fasolea, laptele, migdalele, portocalele, anghinarea, brânza grasă şi peştele (ton, păstrăv). 
 
Vitamina A se găseşte în fructe de culoare galben-portocaliu, ficat, ouă, lactate în general. 
 
Vitaminele din grupul B pot fi procurate uşor din lactate, ficat, peşte, ouă, verdeţuri, drojdie, germeni de grâu, pepene galben, varză, carne de vită. Din soia, ulei de măsline, verdeţuri, cereale integrale îţi asiguri doza necesară de vitamina E. 
 
Vitamina PP se găseşte în grâu, drojdie, fasole, mazăre, nuci şi peşte.
 
Când menţionează mineralele, hairstyliştii pun accent în special pe o cură cu zinc, seleniu, cupru, calciu, fier şi magneziu. Calciu se găseşte în produse lactate, vegetale cu frunze verzi, cereale, peşte, fructe uscate, soia, alge. Stridiile, ficatul, legumele, cerealele, castanele, smochinele uscate sunt bogate în fier. Magneziu poate fi procurat consumând banane, vegetale cu frunze verzi, nuci, arahide, germeni de grâu, cacao, miere, cereale. Zincul se găseşte în gălbenuşul de ou, lactate, nuci, seminţe de susan şi de floarea-soarelui, legume, verdeţuri.
 
Atenţie! Nu e de ajuns o alimentaţie corectă pentru a proteja sănătatea părului. |n egală măsură trebuie evitate excesele alimentare ţinând cont şi de câteva reguli simple: nu mânca lacom la masă şi limitează consumul de grăsimi animale, dulciuri şi băuturi alcoolice.  
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”