Ai vârfurile despicate? Greșeli pe care să nu le mai faci

Vârfurile despicate afectează în principal femeile, deoarece acestea tind să aibă părul mai lung decât bărbații.
  • Publicat:
Ai vârfurile despicate? Greșeli pe care să nu le mai faci
Foto: shutterstock / Ai vârfurile despicate? Greșeli pe care să nu le mai faci

Vârfurile despicate reprezintă un fenomen foarte răspândit, mai ales în rândul persoanelor cu părul lung. De cele mai multe ori, această problemă dă multe bătăi de cap și este greu de combătut. Vârfurile despicate apar ca urmare a unor tratamente cosmetice incorecte sau prea agresive care slăbesc și usucă părul. 

Vârfurile despicate afectează în principal femeile, deoarece acestea tind să aibă părul mai lung decât bărbații. Cu cât părul este mai fragil și mai fin, cu atât  tendința de a se bifurca e mai mare. Pe de altă parte, fragilitatea podoabei capilare indică deteriorarea structurii tijei care, la rândul său, indică o deficiență sau modificări ale cheratinei, proteina care constituie părul pe toată lungimea sa.

Dacă îți dorești un păr sănătos și strălucitor, Mădălina Nițu, stilist îți oferă câteva sugestii pentru a te ajuta să previi vârfurile despicate și să-ți păstrezi frumusețea părului: „înainte de toate, trebuie să știi că vârfurile despicate atrag după ele o soluție radicală: tunderea lor. Da, chiar nu există tratamente miraculoase care să rezolve această problemă a podoabei capilare.”

Ce nu trebuie să faci pentru a evita să ajungi să ai vârfuri despicate

  • Perierea exagerată

Perierea excesivă a părului este una dintre cauzele despicării vârfurilor. Mai mult decât atât, periatul părului cât timp acesta este încă umed reprezintă cauza principală a tocirii acestuia. Așadar, ia în calcul să folosești întotdeauna un produs de condiționare pentru o periere mai ușoară. Astfel, părul va fi mai ușor de aranjat/coafat.

  • Aparatele de coafat

Aparatele de întins/uscat părul pot cauza despicarea vârfurilor. Dacă le folosești foarte des este important și obligatoriu să utilizezi un produs pentru protecția firului de păr. Aplică-l în cantități generoase pe vârfurile firelor de păr, deoarece acolo, în general, se insistă mai mult în timpul coafării.

  • Folosirea apei foarte fierbinți

Dacă obișnuiești să-ți speli părul cu apă foarte fierbinte, cu o temperatură de peste 37”C, acest gest duce la deshidratarea în timp a firului de păr și, implicit, la despicarea vârfurilor. Evită să mai faci asta!

  • Frecarea părului cu un prosop

Nu îți freca părul cu prosopul, ci alege să îl tamponezi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân