Adevărul despre vacanțele pentru intervenții estetice. Cum alegi medicul și ce trebuie să ai în vedere?

Adevărul despre vacanțele pentru intervenții estetice. Cum alegi medicul și ce trebuie să ai în vedere?
Foto: Shutterstock

Turismul medical a devenit o alegere populară pentru persoanele care doresc să beneficieze de proceduri și intervenții estetice într-o altă țară. Această tendință oferă oportunitatea de a combina călătoriile cu obținerea serviciilor medicale la costuri mai accesibile. Cu toate acestea, este important ca pacienții să fie conștienți atât de beneficiile, cât și de riscurile implicate în turismul cu scop medical.

Brazilia, Coreea de Sud, Thailanda și Turcia sunt cele mai mari destinații care atrag turiști pentru intervenții estetice, însă acest fenomen este prezent și în România. Pacienții sunt în primul rând împinși de oportunitatea de a economisi bani în comparație cu costurile în țara de origine. Totodată, vorbim despre accesul la tehnologii și experți de top și, de ce nu, despre posibilitatea de a se bucura de destinații noi și de relaxare în timpul perioadei de recuperare. Această combinație poate ajuta la reducerea stresului și la facilitarea procesului de vindecare.

Riscurile turismului medical pentru proceduri și intervenții estetice

În timp ce există destinații medicale de încredere și clinici excelente, există și riscul de a alege o clinică care nu respectă standardele internaționale.

Pacienții trebuie să fie atenți și să facă cercetări amănunțite cu privire la reputația și acreditările clinicii și a personalului medical înainte de a lua o decizie.

În același timp, în cazul în care pacientul nu vorbește limba locală, comunicarea cu medicii și personalul medical poate deveni o provocare.

De asemenea, diferențele culturale pot influența înțelegerea și așteptările referitoare la procedurile estetice. Este, de altfel, motivul pentru care mulți români care locuiesc în străinătate preferă să vină în România pentru a beneficia de intervenții estetice.

Am un număr mare de pacienți români care vin din Marea Britanie, Spania și Italia, iar în număr mai mic din Germania și țările nordice. Aceștia solicită intervenții chirurgicale de rinoplastie sau din sfera senologică – implant mamar, ridicare de sâni sau schimbare de implanturi mamare -, dar și pentru liposucție.

Un alt risc care poate apărea după o procedură sau o operație estetică și pe care pacienții trebuie să aibă în vedere este perioada de recuperare. Mereu le recomand pacienților care vin din alte țări să își aloce timp suplimentar pentru a se asigura că se vor recupera înainte de a călători înapoi acasă.

În plus, în perioada de recuperare, toți pacienții care apelează la astfel de vacanțe îmbinate cu beneficii de ordin estetic ar trebui să aibă în vedere următoarele lucruri:

  • Urmați instrucțiunile medicului. Respectați cu strictețe instrucțiunile și recomandările medicului cu privire la perioada de recuperare. Acest lucru poate include restricții legate de activități fizice, igiena adecvată și utilizarea corectă a medicamentelor prescrise.
  • Monitorizați orice semn de complicații. Fiți atenți la semnele de complicații și raportați-le imediat medicului dumneavoastră. Semnele pot include durere excesivă, umflături anormale, febră sau orice alte simptome neobișnuite.
  • Planificați-vă întoarcerea acasă. Asigurați-vă că planificați călătoria de întoarcere acasă în funcție de starea dumneavoastră de sănătate și recomandările medicului. Este posibil să aveți nevoie de timp suplimentar pentru a vă recupera înainte de a călători.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân