Operația care întinerește bărbații cu vârsta peste 40 de ani. Rezultatul se menține chiar și 15 ani

Operația care întinerește bărbații cu vârsta peste 40 de ani. Rezultatul se menține chiar și 15 ani

Îngrijirea aspectului estetic nu mai este de mult timp un subiect tabu pentru bărbați. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți pacienți de sex masculin trec pragul clinicilor estetice din România. Dacă la început aceștia se limitau la mici injecții cu botox pentru a estompa ridurile, în prezent, cea mai cerută intervenție estetică este cea de blefaroplastie, prin care se elimină excesul de piele de la nivelul pleoapelor.

Pleoapele lăsate ne îmbătrânesc chipul 

Excesul de piele de la nivelul pleoapelor este cauzat de diverși factori, de la înaintarea în vârstă, moștenire genetică, un stil de viață nesănătos sau lipsa prelungită a odihnei.

Căpătăm astfel un aspect îmbătrânit, trist, ne pierdem din prospețimea privirii, iar acest lucru este deosebit de neplăcut pentru oricine. În plus, pielea căzută de la colțul ochilor poate îngreuna și chiar bloca privirea periferică. Deci nu vorbim aici doar de rațiuni estetice.

Bărbații sunt predispuși să se confrunte cu așa ceva, în special pentru că nu au în obișnuință să își îngrijească atent pielea sensibilă din jurul ochilor cu produse cosmetice special destinate acestei zone. Ei conștientizează problema cu care se confruntă, însă, până în anii trecuți, mulți dintre ei nu au avut curaj să facă ceva concret pentru acest lucru.

Abia după ce au văzut rezultatele blefaroplastiei la femei și apoi, încet-încet, la alți bărbați au început să prindă curaj. Astfel se face că, în prezent, blefaroplastia a ajuns cea mai cerută intervenție estetică în rândul bărbaților.

Cum ajută blefaroplastia

Blefaroplastia este o procedură estetică ce implică îndepărtarea excesului de piele și grăsime de pe pleoape și de deasupra ochilor. Printre efectele pozitive se numără:

  1. Reduce semnele de îmbătrânire

Una dintre cele mai comune preocupări pe care bărbații le au cu privire la pleoapele lor este dezvoltarea pielii lăsate sau umflate odată cu înaintarea în vârstă. Acest lucru poate crea un aspect estetic obosit sau trist, și poate face ca un bărbat să arate chiar mai în vârstă decât este în realitate.

  1. Îmbunătățirea vederii

În unele cazuri, excesul de piele și grăsime de pe pleoape poate obstrucționa vederea. Acest lucru poate fi periculos în timpul condusului sau al altor activități.

  1. Creșterea încrederii în sine

Mulți bărbați se pot simți nesiguri pe sine din pricina aspectului lor estetic, influențat de poziția căzută a pleoapelor lor. Rezultatul blefaroplastiei poate crește încrederea în sine a unui bărbat și poate îmbunătăți calitatea vieții sale prin oferirea unui look întinerit și proaspăt.

  1. Rezultate de lungă durată

Blefaroplastia are avantajul că oferă rezultate ce se mențin în timp. Spre deosebire de efectul de fermitate al produselor cosmetice sau al procedurilor neinvazive, cu aparate, efectul de întinerire a privirii prin blefaroplastie se poate menține chiar și 15 ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iancu Morad - Medic chirurg estetician
Iancu Morad este medic chirurg estetician, fondatorul clinicilor Luxury Aesthetics. Prin experiența acumulată în ultimii 20 de ani și inovațiile realizate în domeniul esteticii, Iancu Morad a devenit unul din cele mai respectate nume din industrie. Medicul a dezvoltat inclusiv tehnici proprii de ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân