Adevărul despre implanturile mamare, cu Dr. Delbani. Află cele mai mari mituri, dar și care este adevărul din spatele zvonurilor despre mărirea sânilor

11.01.2021
Adevărul despre implanturile mamare, cu Dr. Delbani. Află cele mai mari mituri, dar și care este adevărul din spatele zvonurilor despre mărirea sânilor

Implantul mamar a devenit unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima vreme și asta pentru că tot mai multe femei sunt dornice să apeleze la o schimbare care să le aducă un bust mai generos. Multe doamne și domnișoare au dubii în ceea ce privește operația de mărire a sânilor deoarece nu dețin suficiente informații sau cele pe care le dețin sunt eronate, aspect care le face să dea un pas înapoi.

De aceea, astăzi vom pune toate cărțile pe masă și vom discuta deschis despre ce înseamnă cu adevărat o operație de mărire a sânilor, ce presupune, care sunt miturile și care sunt adevărurile.

Pentru început, mă numesc Dr. Delbani și sunt medic estetician, specialist în chirurgie plastică și reconstructivă cu o experiență vastă în domeniu. Dacă ești pregătită să dai stratul unei transformări menite să-ți schimbe atât felul în care arăți, cât și felul în care te percepi, haide să aflăm împreună toate detaliile despre operația de mărire a sânilor. După ce te-ai convins ce este adevărat și ai scăpat de fricile create de mituri, te aștept în cabinetul meu hotărâtă să faci transformarea pe care o aștepți demult!

De-a lungul timpului am întâlnit zeci de femei care se temeau să-și facă o operație de implant mamar pentru că aveau credința că le va fi afectat organismul, că nu vor mai putea alăpta sau că le vor exploda sânii în avion. De fiecare dată am tratat aceste situații cu foarte mare seriozitate și le-am explicat pacientelor că tot ceea ce știau ele până la acel moment despre mărirea sânilor, nu era decât un mit.

În calitate de medic estetician am avut mereu înclinația de a corecta ceea ce părea a fi mai puțin “drept” și de a îmbunătăți ceea ce puteam observa nelalocul său. Exact ca în acest caz, așa cum miturile au deformat realitatea creând o stare generală de teamă și incertitudine, acum a venit timpul să îndrept ceea ce anumite povestiri au reușit să strice.

Să începem cu începutul..

Ce înseamnă operația de mărire a sânilor?

Operaţia de implanturi mamare reprezintă o intervenție chirurgicală, care are loc la nivelul bustului, prin care se introduc implanturi cu silicon sub-muscular. Implanturile se introduc fără a afecta glandele și se închid cu niște fire speciale care ajută la vindecarea și cicatrizarea operației.

În cabinetul meu, în ceea ce privește implanturile mamare, puteți opta pentru proceduri precum implantul mamar cu lifting, schimbarea implantului mamar sau schimbarea implantului mamar cu lifting.

Ce este mit, ce este adevăr? Totul despre implanturile mamare, cu Dr. Delbani

Dacă optezi pentru mărirea sânilor este important de reținut că există un proces foarte important în alegerea implantului potrivit. Astfel că, bustul la care visezi este condiționat în primul rând de capacitățile corpului tău, mai exact, contează dimensiunea toracelui, întrucât implantul se alege strict în concordanță cu acesta. Prima regulă de bază pentru o intervenție reușită și corectă de mărire a sânilor,  din punct de vedere medical, este ca lățimea implantului să nu depășească lățimea sânului natural.

Dar haide să aflăm împreună miturile care au creat panică în rândul a milioane de doamne și domnișoare dornice să-și mărească bustul.

Îmi vor exploda implanturile în avion?

Cel mai circulat mit a fost acela că, după un implant mamar, ar exista posibilitatea ca atunci când călătorești cu avionul să îți explodeze sânii din cauza presiunii. Adevărul este că zborul cu avionul nu poate duce niciodată la explozia implanturilor mamare. În cel mai rău caz, poate fi vorba despre o scurgere a lichidului din implanturi. Acest lucru se poate întâmpla doar în cazul implanturilor foarte vechi, care sunt predispuse la astfel de accidente în orice context, iar rupturile se creează doar în cazul traumatismelor repetate. Cert este că imediat după implantul mamar este recomandat să nu ai călătorii cu avionul deoarece presiunea îți poate crea disconfort și durere deoarece nu este încă vindecată rana operației.

Oare voi mai putea alăpta după ce îmi pun silicoane?

Un alt mit invocat deseori de femeile care își doresc extrem de mult să aibă copii este acela că nu vor mai putea alăpta sau substanțele din implanturi vor afecta laptele. Fals! Implanturile sunt corpuri închise, compacte, greu de spart sau găurit, deci ele nu au cum să intre în componența laptelui matern. Ele nu afectează alăptarea dacă sunt introduse sub mușchi, separate de glandele mamare.

Mă pot duce în continuare la solar?

Nu este recomandat să te expui la soare în prima lună după intervenție și asta pentru că rana este proaspătă. Cicatricile trebuie protejate și acoperite deoarece se vor colora extrem de mult, și astfel tăietura va fi foarte evidentă.

Nu mai pot face sport după ce mi-am pus implanturi?

Ba da, poți face sport! Activitatea sportivă trebuie reluată progresiv, după aproximativ două luni de la intervenție. Trebuie să știi că imediat după operația de mărire a sânilor nu vei avea voie să ridici brațele deasupra capului și nici nu vei putea din cauza durerilor. Există o perioadă de recuperare normală, ca la orice altă operație, acest lucru nu trebuie să te sperie. Două sau trei luni după intervenție nu vei avea voie să ridici greutăți mai mari de 3,5 kg și asta pentru că nu ai voie să implici mușchii pectorali. Bustiera va deveni prietena ta multe luni de la operație  şi tot ea te va ajuta să te vindeci ușor și să scapi de disconfort.

Eu sunt Dr. Delbani și astăzi sper că ți-am oferit informațiile de care aveai nevoie ca să prinzi curaj. Dacă vrei o schimbare, fă-o și eu îți voi garanta satisfacție 100%! La mine în cabinet vei avea timpul necesar să pui întrebări și să discutăm deschis despre mărirea a sânilor, despre proiecțiile și dorințele tale legate de intervenție, astfel încât să  ajungem împreună la o concluzie realistă în ceea ce privește schimbarea.

Mă poți găsi în București, în cabinetul situat în Strada Jiului Nr.131, Sector 1, București. De asemenea, putem lua legătura la numărul de telefon +40 756 039 509 sau pe adresa md@drdelbani.ro.

Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată