Acneea pe spate: de ce apare și cum o putem preveni

Multe persoane se confruntă cu acneea pe spate, mai ales pe timpul verii. Din fericire, există câteva sfaturi care ne ajută să prevenim apariția ei.
  • Publicat:
Acneea pe spate: de ce apare și cum o putem preveni
Foto: shutterstock

Multe persoane se confruntă cu acneea pe spate, mai ales în sezonul cald. Peste 50% dintre pacienții cu acnee facială au și acnee pe spate, umeri și piept, așadar este o problemă destul de comună. Din fericire, există câteva moduri în care putem trata această afecțiune.

De ce apare acneea pe spate și cum poate fi tratată acasă?

Acneea, indiferent de zona în care apare, este produsă de un amestec de uleiuri, bacterii și celule moarte blocate în pori. Acneea pe spate este de cele mai multe ori înrăutățită de prezența transpirației.

Nu există o soluție unică pentru toată lumea, asta pentru că fiecare organism este diferit. Dar, în general, dacă porți haine mai largi și din bumbac se poate reduce excesul de transpirație la care pielea este expusă. De asemenea, ideal este să speli hainele după fiecare purtare, așternuturile să le speli în fiecare săptămână, pentru că și peste acestea pot rămâne celule moarte care intră în contact cu pielea.

De altfel, ideal este să curățăm pielea cu regularitate, dar rutina de îngrijire să nu fie una abrazivă, precum exfolierea în exces, care poate înrăutăți apariția acneei. Asigură-te că faci duș după fiecare antrenament și că transpirația nu rămâne pe piele pentru prea mult timp.

Ce produse poți folosi?

Peroxidul de benzoil este un ingredient atât antimicrobian, cât și antiinflamator și alternativa ideală pentru apariția ocazională a acneei pe corp. De asemenea, se recomandă ca după fiecare duș să aplici și un tratament leave-on cu acid salicilic. Academia Americană de Dermatologie sfătuiește ca peroxidul de benzoil să fie aplicat alături de retinoizii prescriși de medicul dermatolog.

Acneea pe spate poate fi prevenită prin evitarea purtării pieselor vestimentare transpirate, murdare, dar și prin evitarea utilizării pe spate a produselor abrazive care pot înrăutăți problema.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân