Acneea hormonală: 5 soluții pentru a o gestiona și vindeca

  • Publicat:
Acneea hormonală: 5 soluții pentru a o gestiona și vindeca
Sursa foto: shutterstock

Ah, acneea hormonala – acele coșuri inestetice, dureroase și neplăcute care apar în cele mai nepotrivite momente: poate chiar înaintea unei vacanțe sau, și mai rău, înaintea unui eveniment important din viața ta! Cum îți dai seama însă dacă și tu te confrunți cu acneea de natură hormonală, dar și cum poate fi aceasta combătută, vei afla chiar acum! 

Acneea hormonală: ce este, cum poate fi gestionată și vindecată

Acneea hormonală este o afecțiune care poate apărea la orice vârstă, nu numai în perioada adolescenței. Cauza o reprezintă dezechilibrul hormonilor din organism, în principal creșterea nivelului de testosteron sau de estrogen.

Iată 5 sfaturi pentru a gestiona acneea hormonală, sfaturi recomandate de experții dermatologi: 

Înainte de toate, analizează contextul în care acneea și-a făcut apariția

Dacă problemele acneice au apărut brusc în viața ta, primul pas ce trebuie făcut este să-ți răspunzi la următoarele întrebări:

  • Când ai observat primele semne acneice pe ten?
  • Ce schimbări au avut loc în ultimul timp în viața ta? Mănânci diferit, bei alcool, fumezi mai mult, ești mai stresată ca de obicei? Ai dificultăți în a te odihni?

Cu răspunsurile la întrebări, te poți prezenta în fața unui medic specialist pentru a identifica cauzele reale ale acneei.

Elimină din corp estrogenul în exces

Multe probleme hormonale, printre care și acneea, pornesc de la o cantitate excesivă de estrogen. Pentru a rezolva această problema, ficatul la rândul sau trebuie să fie susținut, pentru a-și îndeplini cu succes funcția de detoxifiere.

Poți sprijini funcțiile ficatului consumând fructe verzi, precum: spanac, varză kale, ruccola, broccoli, etc.

Echilibrează nivelul zahărului din sânge

Alimentele care cresc nivelul zahărului în sânge sunt pâinea, pastele, produsele de patiserie și dulciurile. Consumând cantități mari din aceste alimente, organismul tău va produce mai mult testosteron. Iar estrogenii vor fi și ei în exces. Va fi doar o chestiune de timp până ce acneea va apărea.

Adoptă o dietă sănătoasă bazată pe proteine și fibre

Pe lângă renunțarea la carbohidrați și la dulciuri, îți poți susține organismul și printr-un consum ridicat de fibre – legume, leguminoase, fructe. De asemenea, consumă proteine sănătoase din pește și carne provenită de la animale crescute în condiții naturale.

Adaptează-ți rutină de îngrijire

Chiar dacă alimentația joacă un rol esențial în sănătatea pielii și a tenului, și produsele pe care le aplici pot conta enorm. Dacă acneea hormonala a apărut la nivelul tenului, consultă un medic dermatolog cu privire la rutina ta zilnică și urmează sfaturile întocmai.

Surse: HealthLine, Medical News Today, Cleveland Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân