8 cele mai mari greșeli de îngrijire a pielii pe timp de noapte

Află cele mai mari greșeli de îngrijire a pielii pe care le facem seară de seară și cum acestea pot afecta sănătatea pielii noastre.
  • Publicat:
8 cele mai mari greșeli de îngrijire a pielii pe timp de noapte
8 cele mai mari greșeli de îngrijire a pielii pe timp de noapte Sursa foto: Shutterstock

Cu toții avem o rutină proprie de seară, iar pentru mulți dintre noi aceasta include îngrijirea pielii. Cu toate acestea, rutina ta de seară poate să nu fie la fel de benefică pe cât crezi. Există numeroase greșeli de îngrijire a pielii pe timp de noapte. Chiar dacă nu poți face totul perfect de fiecare dată, există unele greșeli comune care merită și pot fi corectate.

Așadar, te invit să descoperi cele mai mari erori în îngrijirea pielii și sfaturi utile pentru a le remedia.

Aplicarea vitaminei C seara

La fel ca retinoizii, care sunt cei mai buni pentru utilizarea nocturnă datorită sensibilității și degradării lor la lumina soarelui, serurile cu vitamina C au un interval ideal de aplicare.

Serurile cu vitamina C ar trebui aplicate în timpul zilei pentru a proteja pielea de radicalii liberi. Conform specialiștilor, vitamina C poate lucra sinergic cu protecția solară pentru a combate acei radicali liberi de la soare.

Încă un motiv pentru care trebuie să aplicați serul cu vitamina C pe timp de zi: nu se potrivește bine cu retinoizii topici, care ar trebui aplicați noaptea.

Nu vă spălați fața

În timpul zilei, murdăria, sebumul, machiajul și chiar particulele de poluare se acumulează pe piele. Dacă nu le eliminați de pe suprafața feței, aceste particule pot cauza iritații ale pielii, inflamații și deteriorare. Aceasta contribuie la îmbătrânirea prematură, pete întunecate, linii fine și chiar riduri.

Nespălarea feței poate avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv atragerea bacteriilor care cauzează acnee și împiedicarea procesului natural de reînnoire a pielii, mai ales dacă purtați machiaj.

Machiajul poate dăuna în mod special ochilor, crescând riscul de infecții oculare, inflamații și abraziuni corneene.

Totodată, persoanele care nu își spală fața seara adună o colecție de bacterii și radicali liberi pe pernele lor, ceea ce amplifică impactul negativ.

Specialiștii sugerează o rutină de curățare în două etape dacă purtați machiaj sau cremă cu protecție solară pe timp de zi. Se recomandă mai întâi să utilizați apă micelară sau un cleanser pe bază de ulei înainte de a vă spăla fața, astfel încât produsele purtate pe parcursul zilei să poată fi îndepărtate corespunzător.

Nerespectarea hidratării pielii

Dacă pielea este deshidratată și suprafața este uscată și strânsă, acest lucru crește producția de sebum, deoarece pielea încearcă să corecteze problema în mod natural. Deshidratarea pielii poate cauza, de asemenea, roșeață, sensibilitate și iritație, iar o cremă hidratantă este o modalitate eficientă de a menține apa în piele. În plus, pielea trece în modul de „reparație” pe timp de noapte, deci aplicarea unei creme hidratante va ajuta la maximizarea absorbției și la îmbunătățirea barierei pielii.

Este important să utilizați o cremă hidratantă echilibrată pentru tipul dvs.de piele și care ajută pielea să se repare și să se regenereze în timpul somnului.

Sunteți prea agresive cu suprafața pielii

Specialiștii recomandă să nu frecăm prea tare pielea atunci când ne spălăm fața.

Unele persoane se spală și își curăță pielea până când aceasta face zgomot. De obicei, acel sunet indică faptul că au fost îndepărtate uleiurile naturale ale pielii. Pielea noastră ar trebui să aibă uleiuri naturale pentru a o ajuta să rămână intactă și să protejeze mediul nostru intern de iritanții externi. Spălați-vă seara fața, dar fiți blânzi cu ea.

Totodată, este important să nu o exfoliați agresiv. Este recomandată exfolierea chimică delicată o dată pe săptămână, deoarece exfolierea excesivă poate îndepărta uleiurile naturale, poate deteriora integritatea barierei pielii și poate afecta echilibrul pH-ului.

Combinați incorect produsele de îngrijire

Una dintre greșelile comune este utilizarea unui produs de spălare cu peroxid de benzoil chiar înainte de utilizarea unui retinoid. Acest lucru usucă și mai mult pielea și poate chiar inactiva anumite retinoide. Prin urmare, specialiștii recomandă produsele de curățare delicate înainte de utilizarea retinoidelor.

De asemenea, ar trebui să fiți precaute și să folosiți un singur ingredient activ. Nu combinați retinolul cu acid glicolic sau prea multe dintre acești compuși activi. Acest lucru poate duce, de fapt, la iritarea și deteriorarea barierei pielii.

Neglijați suprafața gâtului

Pielea de pe gât este delicată și, ca urmare, poate prezenta semne de îmbătrânire mai devreme decât alte zone și este adesea neglijată. Asigurați-vă că aplicați cremă hidratantă pe gât pentru a menține pielea hidratată. De asemenea, puteți cumpăra produse specifice pentru gât.

Ignorați îngrijirea buzelor

Mulți oameni nu folosesc produsul potrivit pentru buze sau nu folosesc niciun produs pentru îngrijirea acestora. Pentru cei care suferă de buze uscate sau crăpate, este recomandată aplicarea unui unguent gros. Nu numai că va bloca eliminarea apei, dar va crea și o barieră protectoare pentru a reduce orice iritație a buzelor în timpul nopții, care poate apărea din cauza acțiunii frecvente de a ne umezi buzele cu propria salivă.

Totodată, respirația pe gură pe timp de noapte usucă buzele și poate duce la buze uscate și crăpate.

Uitați să schimbați regulat fața de pernă

Mulți oameni fac greșeala de a nu-și schimba fața de pernă destul de des, ceea ce poate duce la apariția acneei. Chiar dacă îți speli fața în fiecare seară, este important să-ți schimbi fața de pernă la fiecare câteva zile.

Totodată, specialiștii recomandă trecerea la o față de pernă din mătase. Aceasta ajută la evitarea liniilor fine și a ridurilor, precum și a ruperii părului. Este mai puțin probabil ca mătasea să absoarbă produsele tale de îngrijire a pielii, astfel încât acestea rămân pe piele și nu pe faţa de pernă.

Surse: huffpost.com, everydayhealth.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân