5 pași simpli pentru a avea unghiile puternice și sănătoase

Cu toții tânjim după unghii lungi, dar acest lucru este imposibil dacă unghiile tale nu sunt suficient de puternice pentru a susține lungimea dorită. Cu toate acestea, prin evitarea unor obiceiuri dăunătoare și prin respectarea unor cinci pași simpli, unghiile tale pot deveni rapid puternice și sănătoase.
  • Publicat:
5 pași simpli pentru a avea unghiile puternice și sănătoase
5 pași simpli pentru a avea unghiile puternice și sănătoase Sursa foto: Shutterstock

Unghiile puternice și sănătoase sunt un semn al unei bune sănătăți și igiene personale. Uneori, unghiile pot suferi modificări în ceea ce privește duritatea și rezistența lor și de aceea este important să acordăm o atenție deosebită stilului de viață și a obiceiurilor de zi cu zi. Dacă doriți să vă mențineți unghiile frumoase și sănătoase, urmați acești cinci pași simpli pentru a avea unghiile puternice și strălucitoare!

1. Alimentație corectă

O alimentație sănătoasă și echilibrată poate fi cheia pentru unghii puternice și sănătoase. Asigurați-vă că mâncați alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele, fasolea și legumele. Adăugați în dietă alimente bogate în vitaminele A, C și E și mineralele zinc și fier pentru a ajuta la menținerea sănătății unghiilor.

2. Hidratare corespunzătoare

Hidratarea este importantă nu doar pentru piele, ci și pentru unghii. Asigurați-vă că beți suficientă apă în fiecare zi pentru a ajuta la menținerea hidratării și elasticității unghiilor și nu în ultimul rând, folosiți cremă de mâini pentru a hidrata pielea și unghiile după spălarea mâinilor.

3. Evitați substanțele chimice dăunătoare

Substanțele chimice dăunătoare, cum ar fi acetona, pot fi dăunătoare pentru unghii. Încercați să evitați folosirea produselor chimice agresive în timpul manichiurii și pedichiurii și utilizați întotdeauna lacuri de unghii fără substanțe toxice.

4. Evitați obiceiurile dăunătoare

Unele obiceiuri dăunătoare, cum ar fi mușcatul unghiilor sau utilizarea unghiilor pentru a desface obiecte, pot duce la deteriorarea acestora. Încercați să evitați aceste obiceiuri și să găsiți alternative sănătoase, cum ar fi utilizarea foarfecelor și a celorlalte instrumente destinate îngrijirii unghiilor.

5. Îngrijirea regulată a unghiilor

O îngrijire regulată a unghiilor poate ajuta la menținerea sănătății și frumuseții acestora. Tăiați unghiile în mod regulat și folosiți o pilă pentru a le netezi marginile. Aplicați un ulei pentru cuticule pentru a menține hidratarea și sănătatea acestora.

Urmarea acestor cinci pași simpli poate ajuta la menținerea unghiilor puternice și sănătoase. Cu un pic de îngrijire regulată, veți avea unghiile frumoase și strălucitoare pe care le-ați dorit întotdeauna.

Surse: healthline.com, prevention.com, hollandandbarrett.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”