5 motive pentru care poate ar trebui să renunți la spălarea feței dimineața

Iată 5 motive pentru care s-ar putea să-ți dorești să renunți la spălarea feței dimineața și să își lași pielea să se repare singură.
  • Publicat:
5 motive pentru care poate ar trebui să renunți la spălarea feței dimineața
5 motive pentru care ar trebui să renunți la spălatul feței de dimineață sursa foto: shutterstock

Curățarea pielii este cel mai important pas dintr-o rutină de îngrijire. Dacă o faci corect, poate îmbunătăți semnificativ aspectul pielii prin îndepărtarea în totalitate a machiajului, a impurităților și a poluanților care stau în calea sănătății pielii tale. Aceasta pentru că impuritățile de pe pielea ta îți pot înfunda porii și pot cauza acnee.

Cu toate acestea, știai că o curățare excesivă a pielii poate fi, mai degrabă, dăunătoare decât benefică? Spălatul feței de două ori pe zi, dimineața și seara, este o tehnică corectă de urmat însă, spălarea excesivă iți poate îndepărta bariera protectoare a pielii. Aceasta joacă un rol foarte important în protejarea pielii împotriva agenților patogeni și poluanților de mediu.

Cea mai bună variantă la care ar trebui să recurgi și să o implementezi definitiv în rutina de îngrijire facială este curățarea simplă și consecventă. Nu trebui să cheltui o avere pe produsele de îngrijire pentru a avea parte de rezultatele mult dorite. De asemenea, nu ai nevoie de o rutină complicate în 10 pași. Mergi pe premisa “Cu cât mai simplu, cu atât mai bine!”

Rutina de îngrijire a pielii ar trebui să reușească să mențină pH-ul natural al pielii. Prea multă curățare poate perturba nivelul natural de aciditate al pielii, declanșând uscăciune și inflamație, ceea ce poate duce la apariția acneei.

Motive pentru care ar trebui să renunți la spălarea feței de dimineață:

  • Dacă îți speli bine pielea seara și îndepărtezi toate impuritățile și machiajul, elimini nevoia de a îți mai spăla fața dimineața
  • Pielea ta se repară singură noaptea, producând o barieră de protecție pentru toată ziua.
  • Secreția de substanțe pe care pielea ta le produce pe parcursul nopții îți va menține pielea la un nivel optim de hidratare pe tot parcursul zilei

Omiterea spălării faciale dimineața nu este o acțiune la care toată lumea ar trebui să recurgă, ci mai degrabă este un sfat pe care să-l aplici în cazul în care tenul tău este excesiv de deshidratat. Uleiurile naturale pe care tenul tău le produce în timpul nopții pot fi de mare ajutor în ceea ce privește restabilirea nivelului normal de pH dorit de pielea ta.

Un consult și un sfat din partea dermatologului nu strică niciodată, așa că nu ezita să-l contactezi ori de câte ori simți că ceva este nu este în regulă cu aspectul pielii tale.

Surse: ginamber.com, byrdie.com, theeverygirl.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân