Sarea de mare, remediul natural pentru pielea ta

Sarea de mare poate fi considerat un remediu natural pentru piele și folosită corespunzător, poate elimina din eventuale probleme prezente pe suprafața pielii tale. Află cum poți folosi sarea de mare, astfel încât să ofere beneficii pielii tale!
  • Publicat:
Sarea de mare, remediul natural pentru pielea ta
Sarea de mare: Remediu natural pentru pielea ta sursa foto: shutterstock

Ai observat vreodată că pielea ta arată mai bine după o escapadă la mare? Poate crezi că este doar din cauza soarelui sau a stării de bine accentuată în timpul vacanței. Deși vitamina D secretată ca urmare a expunerilor la soare este de mare ajutor în îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii, principalul motiv pentru care pielea ta arată mai bine după o vacanță la mare este că înotul în apa sărată ajută la curățarea pielii. Mineralele din apa oceanului sau a mării lucrează în mod natural cu echilibrul pH-ului pielii pentru a o readuce la starea sa cea mai pură.

Clorura de sodiu este un demachiant natural și un exfoliant excelent pentru eliminarea impurităților prezente în porii pielii tale. Și petele pot fi îndepărtate treptat, în timp ce roșeața poate fi readusă la minimum.

Ce beneficii are sarea de mare asupra pielii?

Nu există dovezi certificate științific cum că sarea de mare ar avea beneficii asupra sănătății pielii. Există, însă, câteva teorii și aspecte practice care susțin că sarea de mare poate face câteva lucruri bune pentru piele. Iată care sunt acestea:

  • Este un exfoliant fizic natural

Există motive întemeiate pentru care majoritatea produselor exfoliante din comerț au în componența lor sare din abundență. Proprietățile sale exfoliative sunt motivele pentru care s-a spus că este benefică pentru cei cu psoriazis.

Un studiu a constatat că scăldarea în apa mărilor sărate și bogate în magneziu este de mare ajutor la îmbunătățirea aspectului pielii, la diminuarea înroșirii și chiar la hidratarea tegumentului pacienților cu eczemă.

  • Poate avea proprietăți antiinflamatorii

Acest lucru se datorează probabil conținutului ridicat de minerale, deși, din nou, acest lucru nu este susținut științific.

  • Poate ajuta la absorbția excesului de sebum

Acest lucru, împreună cu potențiale efecte antiinflamatorii și antibacteriene, este motivul pentru care teoretic ar putea fi benefică pentru pielea predispusă la acnee. Sarea absoarbe excesul de sebum, ceea ce este adesea o problemă, având în vedere că sebumul în exces este unfactor de risc pentru acnee.

Posibile efecte secundare

Pe scurt, efectele secundare sunt uscăciunea și iritația. Folosirea sării de mare ca exfoliant, mai ales dacă pielea este frecată agresiv, poate duce la exfoliere excesivă și iritare. Ceea ce contează este modul în care folosești sarea de mare. Acest lucru face diferența între un posibil beneficiu pentru piele și un posibil pericol.

Cum să folosești sarea de mare?

Recomadarea specialiștilor este ca sarea de mare să fie folosită mai degrabă ca ingredient în componența produselor destinate îngrijirii pielii decât să fie folosită ca exfoliant simplu. De asemenea, ar trebui menționat faptul că sarea de mare este o opțiune eficientă doar în cazul persoanelor care au tenul gras. În cazul acneei inflamatorii sau chistice este nevoie de un tratament mult mai amplu.

Dacă ai pielea aspră sau foarte uscată, poți încerca să folosești un scrub cu sare de mare ca exfoliant. Cu toate acestea, optează pentru un produs care să conțină ingrediente hidratante în componența lui. Acesta este mult mai sigur și nu îți va usca foarte mult pielea. Cel mai important sfat de luat în calcul este să utilizezi scruburile cu sare de mare doar pe suprafața corpului. Acestea sunt mult prea intense pentru pielea mai delicată de pe față, indiferent de tipul de piele pe care îl ai.

Sarea de mare este benefică în cazul coșurilor și erupțiilor de pe spate. În loc să folosești cristale de sare pentru a exfolia fizic pielea din această zonă, încearcă să recurgi la băile în mare. Acestea sunt relaxante, dar și bune pentru drenajul limfactic.

Surse: byrdie.com, clarisea.com, glamourmagazine.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân